Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Кубок Преміум-ліги: інтрига загострюється

Чергові матчі турніру видалися неймовірно напруженими

Наближається до свого завершення дебютний розіграш Преміум-ліги відкритого регіонального Кубку Хмельницького з футзалу, організованого Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Вчора були зіграні чергові поєдинки турніру, які сповна потішили глядачів неймовірно видовищною та змістовною грою. Про все це далі у нашому огляді.

«Динамо-УМВС» – «Вентс» – 3:1 (0:0)

Перший матч: 1:2

Арбітри: Жмурко, Божко

Голи: Наскальний (32), Сохорук (45), Колесников (54) – Стасюк (33)

«Динамо-УМВС»: Ковальчук, Бабій, Колесников, Сохорук, Сторожук, Подлюк, Розгон, Лахмай, Наскальний, Трочинський, Патоїшин, Соботюк, Попроцький

«Вентс»: Матусов, Дикий, Побережник, Святий, І. Монастирський, Мустафін, Овчинніков, Стасюк, Тафратов, Діброва, Ілюшин

Попередження: Подлюк (2) – Дикий (1), Стасюк (19), Діброва (51)

Відкривав програму ігрової неділю заключний матч чвертьфінальної стадії, у якому мірялися силами «Динамо-УМВС» та «Вентс».

Перший небезпечний момент у зустрічі створили номінальні господарі. Відкривати рахунок міг Бабій, який блискуче пробивав в ліву «шістку» з гострого кута після скидки Колесникова, однак Матусову ціною надзусиль вдалося ліквідувати загрозу. «Динамівці» не зупинялися на досягнутому, і через декілька відмінну нагоду змінити цифри на табло мав Наскальний, проте знову вище всяких похвал зіграв страж воріт «Вентса», зреагувавши на вбивчий удар Анатолія під поперечину. Відповідь гостей не змусила на себе довго очікувати. Забивати міг Дикий, який потужним пострілом в праву «шістку» замикав блискучу скидку Святого, однак в цьому епізоді чудеса воротарської майстерності продемонстрував Ковальчук, в неймовірному стрибку парирувавши «мертвий» м’яч після удару нападника гостей.

Основні події відбулися в другому таймі. З перших секунд номінальні господарі заволоділи ініціативою, і невдовзі змогли втілити її у забитий м’яч. Це Бабій розкішною передачею вивів на ударну позицію Наскального, і той зусиль партнера не змарнував, холоднокровно пробивши в падінні у правий нижній кут – 1:0. Підопічні Юрія Болістовського не знітилися, і вже дуже швидко змогли відновити паритет. Стасюк відгукнувся на відмінний пас у виконанні Тафратова, і холоднокровно пробив поміж ніг голкіперу – 1:1. Пропущений м’яч став каталізатором атакувальних дій «динамівців», які розпочали відчайдушний наступ на захисні редути свого опонента, однак чудеса у рамці воріт продовжував творити Матусов, який двічі парирував «мертві» м’ячі після вбивчих пострілів Подлюка та Лахмая. Господарі не зупинялися на досягнутому, і невдовзі все-таки змогли домогтися свого. Вивів свою команду вперед у рахунку Сохорук, який невідпорно пробив у протихід голкіперу з гострого кута після скидки активного Бабія – 2:1. «Вентсівці» не здавалися, і в наступній атаці зрінювати цифри на табло міг Дикий, який гарматним ударом зльоту в праву «шістку» замикав розкішну передачу Монастирського, проте Ковальчук ціною надзусиль зумів ліквідувати загрозу. Здавалося, що серії післяматчевих пенальті не уникнути, однак зовсім по-іншому думали господарі. Після розіграшу кутового Колесников відгукнувся на націлену передачу Бабія, і холоднокровним пострілом в лівий верхній кут за 6 (!) секунд до фінальної сирени приніс своїй команді таку потрібну перемогу, а з нею – омріяну путівку у півфінал змагань.

«Спортлідер-3» – «Крила Рад-Евеліна» – 4:4 (3:2)

Арбітри: В. Папірович, А. Папірович

Голи: Глас (11, 20, 23), Шеремета (40) – Кореганов (2, 42, 53), Бойко (26)

«Спортлідер-3»: Чорнобай, Болістовський, Розпаченюк, Глас, Шеремета, Філь, Рибчинський, Подлюк

«Крила Рад-Евеліна»: Рудий, Гончарук, Бойко, Бродзянський, Кореганов, Ошовський, Піхотко, Кучерявий, Горєв

Попередження: Рибчинський (18) – Рудий (23), Ошовський (39)

Завершував програму ігрового дня перший матч півфінальної стадії, в якому зустрічалися «Спортлідер-3» та «Крила Рад-Евеліна».

Початок матчу став «холодним душем» для «Спортлідера-3», який вже на 2-ій хвилині був змушений розпочинати гру з центру майданчику. Відзначився Кореганов, який потужним ударом зі штрафного у ліву «шістку» не залишив Чорнобаю жодних шансів – 0:1. На куражі номінальні гості могли подвоїти власну перевагу, проте Бродзянський не зміг в ближньому бою переграти голкіпера «лідерів». Підопічні Артема Гласа змогли перехопити ініціативу, і небезпечні моменти біля воріт «Крила Рад-Евеліни» стали виникати із завидною регулярністю. Відмінну нагоду для того, аби зрівняти цифри на табло мав Розпаченюк, який потужним ударом цілив під поперечину, однак рятівником гостей в цьому епізоді виявився Бойко, який в самовідданому стилі в останній момент виніс сферу з лінії порожніх воріт. «Лідери» не зупинялися на досягнутому, і невдовзі змогли втілити свою перевагу у забитий м’яч. Глас відгукнувся на націлену передачу на дальню стійку у виконанні Шеремети при розіграші штрафного удару, і без особливих зусиль вразив фактично порожні ворота – 1:1. Забитий м’яч став каталізатором атакувальних дій номінальних господарів, які стали ще активніше створювати загрози володінням Рудого. Виводити свою команду вперед у рахунку міг Подлюк, однак кіперу гостей вдалося в неймовірному стрибку парирувати гарматний удар впритул у виконанні нападника «лідерів». Невдовзі був Рудий демонструвати свою високу воротарську майстерність, ціною маленького пошкодження парирувавши «мертвий» м’яч після вбивчого пострілу Гласа у лівий верхній кут. Коли вже страж воріт гостей був безсилим, на допомогу йому прийшла стійка, яка прийняла на себе прицільний удар у виконанні Подлюка. «Лідери» не збавляли обертів, і в наступній атаці таки домоглися свого. Дубль оформив Глас, невідпорно з середньої дистанції пробивши в праву «шістку» – 2:1. Не встигли підопічні Олега Піхотка як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Невтомний Глас відгукнувся на розкішну передачу Філя, і вдотик пробив у ліву «дев’ятку», не залишивши Рудому жодних шансів – 3:1. Гості здебільшого діяли другим номером, роблячи ставку на швидкі контратаки, і невдовзі ця тактика принесла свої плоди. Скоротив розрив до мінімуму Бойко, який холоднокровно пробив в лівий нижній кут із-за меж карного майданчику – 3:2.

Друга половина матчу була не менш цікавою. Закріплювати перевагу своєї команди міг Розпаченюк, який гарматним ударом з гострого кута цілив у праву «дев’ятку», проте в цьому епізоді за гостей зіграла стійка. Відповідь команди із Дунаєвеччини не змусила на себе довго очікувати. Відмінну нагоду відзначитись мав Ошовський, однак відверто вибачив суперника, не зумівши вразити фактично порожні ворота після блискучої скидки Горева. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Філь філігранним пасом вивів на ударну позицію Шеремету, і той зусиль партнера не змарнував – 4:2. Підопічні Олега Піхотка не знітилися, і вже через декілька хвилин змогли скоротити відставання до мінімуму. Відзначився Кореганов, який блискуче пробив з гострого кута в праву «шістку» – 4:3. В наступній атаці збільшувати перевагу «лідерів» повинен був Подлюк, однак вище всяких похвал у рамці воріт зіграв Рудий, ціною ушкодження врятувавши свою команду після гарматного пострілу впритул у виконанні нападника «Спортлідера-3». Відмінну нагоду відзначитись мав Філь, проте вкотре за гостей в цьому матчі зіграв каркас воріт. Відомий футзальний закон спрацював відразу. Активний Гончарук філігранною передачею вивів на ударну позицію Кореганова, і той невідпорним ударом зльоту в лівий верхній кут відновив статус-кво – 4:4. «Лідери» кинулися рятувати долю матчу, перейшовши на гру в п’ять польових гравців, і на останніх секундах принести перемогу своїй команді міг Глас, однак відверто вибачив опонента, не зумівши з кількох метрів вразити фактично порожню рамку після зразкового прострілу Рибчинського. У підсумку – бойова нічия з рахунком 4:4, і долю фінальної путівки у боротьбі між цими суперниками визначить повторна зустріч.

А на завершення – фотоогляд звітних протистоянь:

Updated: 07.04.2014 — 15:46

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.