Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Порція досвіду від чемпіона

В рамках 20-ого туру Екстра-ліги підопічні Віктора Мглинця мінімально поступилися на виїзді діючому переможцю турніру, грізному харківському «Локомотиву»

«Локомотив» (Харків) – «Спортлідер+» (Хмельницький) – 3:2 (1:0)

Арбітри: Віталій Поляков (Кривий Ріг), Андрій Лютий (Львів)

Спостерігач арбітражу: Валентин Савицький (Бориспіль)

Голи: Фетько Олексій (18, аг.), Журба Сергій (23), Клочко Дмитро (36) – Калуков Дмитро (26, 38)

«Локомотив»: 2. Іваняк Євген, 1. Литвиненко Дмитро (кап.) – 3. Цой Віктор, 4. Федорченко Дмитро, 5. Білоцерківець Микола, 7. Журба Сергій, 10. Сорокін Дмитро, 11. Камеко Дмитро, 13. Сорокін Олександр, 20. Кисельов Віталій, 32. Шпигарь Микита, 70. Клочко Дмитро, 89. Клочко Євген, 91. Сірий Євген

Головний тренер: Євген Ривкін

«Спортлідер+»: 41. Хомин Павло, 1. Тимощук Богдан – 6. Чуднов Андрій, 7. Рибак Сергій, 8. Коробка Максим, 9. Калуков Дмитро, 11. Заворотний Ярослав (кап.), 14. Івонко Максим, 18. Сондак Володимир, 20. Засенко Андрій, 21. Фетько Олексій, 40. Власович Валерій

Головний тренер: Віктор Мглинець

Попередження: Заворотний Ярослав (19)

Попри те, що суперники по матчу в Харкові вирішують абсолютно різні завдання, є у них один загальний момент — «Локомотив» і «Спортлідер+» дві команди з гіршою в Екстра-лізі атакою, адже після 20-ти зіграних матчів середній показник їх результативності ледве перевалює за 2 м’ячі за гру. Якщо ж продовжити тему цифр, то з обороною маємо діаметрально протилежні показники. «Локомотив» пропускає менш м’яча за гру, що, загалом, не дивно, адже в харківських воротах по черзі грають два голкіпери національної збірної України. А ось подоляни по пропущених м’ячах далеко попереду усіх, пропускаючи більше чотирьох м’ячів за гру. Якщо ж продовжити тему воротарів, то варто сказати, що воротар Максим Лисенко, орендований хмельницькою командою якраз у «Локомотиву», за умовами орендної угоди не міг брати участі в цій грі.

Головний тренер «Спортлідера+» Віктор Мглинець довірив місце у воротах Павлу Хомину, і дії голкіпера в першому таймі тільки підтвердили правильність вибору наставника гостей. Досить швидко господарі позначили свою ігрову перевагу, а при втраті м’яча «залізничники» тут же включали активний натиск. Перший же по-справжньому небезпечний момент «Локомотив» створив на 7-ій хвилині, коли після перехоплення Білоцерківець і Дмитро Сорокін удвох виявилися проти одного Хомина, і тут вище всяких похвал зіграв воротар, відбивши удар Сорокіна впритул.

Господарі багато володіли м’ячем, але, незважаючи на це, роботи у Хомина було не так багато — дальні удари Журби, Євгена Клочко, Білоцерківця для нього проблемою не були. У свою чергу, і Євген Іваняк не так часто вступав в гру. Досить небезпечним був удар Калукова на 16-ій хвилині, але голкіпер «Локомотиву», хоча і побачив м’яч в останню мить, але встиг перевести його на кутовий.

Рахунок же в матчі був відкритий курйозним чином, і образливим для хмельницької команди. На 18-ій хвилині Дмитро Сорокін з ауту з самого кута майданчика сильно прострілив уздовж воріт, і м’яч від ноги Олексія Фетько прошмигнув у ворота повз не очікуючого на такий поворот подій Хомина. У першій же атаці у відповідь гості цілком могли зрівнювати рахунок — Івонко на швидкості увірвався в штрафну, але пробив і повз Іваняка, і повз ворота.

У невисокому темпі команди почали другу половину гри, і на 23-ій хвилині господарі за допомогою ще одного стандарту довели свою перевагу до двох м’ячів. Камеко з ауту несильно покотив м’яч Журбі, той пробив, м’яч пролетів між Рибаком і Засенко, і Хомин зреагував із запізненням — м’яч залетів в дальній верхній кут. За рахунок активних дій господарі пробували забити і третій гол, але Хомин діяв надійно, та і самим харків’янам іноді бракувало точності, як, наприклад, Дмитру Сорокіну, коли він на 26-ій хвилині буквально продерся по центру крізь щільну опіку суперників.

У якийсь момент господарі увірували у свою перевагу, загралися, і в результаті пропустили швидку контратаку три в два, і після передачі Сондака Калуков на замасі обіграв Дмитра Клочко і пробив точнісінько під дальню штангу. Так на 26-ій хвилині в гру повернулася інтрига.

Гості повірили, що «зачепити» очко цілком реально, і додали в швидкості. Гра пішла на зустрічних курсах, помітно зросла кількість ударів по воротах. В основному удари слідували з дальньої дистанції, однак цілі не досягали.

Але і по такій грі господарям знову на допомогу прийшов розіграш кутового. Цього разу вже Журба виступив асистентом — саме після його передачі на 36-ій хвилині Дмитро Клочко ювелірним по точності ударом метрів з 13-ти відправив м’яч до самого кута воріт, і від штанги той опинився у сітці.

Близько чотирьох хвилин залишалося до фінальної сирени, і, здавалося, Віктор Мглинець просто зобов’язаний переводити свою команду на гру з п’ятим, але наставник «Спортлідера+» це робити не поспішав. Але навіть при «чотири на чотири» гості почали диктувати свою гру «Локомотиву». Господарям просто пощастило, коли після дальнього удару Сондака Калуков, стоячи спиною до воріт, п’ятою переправляв м’яч в кут воріт — сфера влучила в стійку! Гості не знижували тиск на ворота Іваняка, і їх наполегливість була винагороджена на 38-ій хвилині, коли найактивніший у складі «Спортлдера+» Дмитро Калуков прийняв м’яч в районі центральної лінії, наблизився до воріт, по дорозі обігравши Камеко, і смачно пробив у ближній кут. Не виключено, що м’яч по дорозі зачепив Дмитро Сорокіна, але, як би то не було, Іваняк відбити м’яч не зміг.

І тільки за дві хвилини до сирени у «Спортлідера+» Заворотний таки вийшов п’ятим польовим. Гості зробили ставку на затяжний розіграш м’яча, як мовиться, до вірного, але харків’яни не давали їм цього шансу. Господарі берегли свою мінімальну перевагу усіма силами, іноді по-матросівьски кидаючись під удари. Подолянам нічого не залишалося, як бити авантюрно, без підготовки і на удачу, але м’яч у ворота не йшов.

У підсумку — мінімальна поразка хмельничан з рахунком 2:3. Свій наступний матч «Спортлідер+» проведе 12-ого квітня. В цей день підопічні Віктора Мглинця у Рівному поміряються силами із місцевим «Кардиналом-Рівне».

Sport.ua

 

Updated: 07.04.2014 — 16:28

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.