Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Рев`ю першого дня плей-офф Екстра-ліги + ВІДЕО

“Ураган” та “Єнакієвець” роблять перший крок до фіналу

Локомотив (Харків) – Ураган (Івано-Франківськ) 1:1 (по пен. 4:5)

Голи: Бето, 7 – Роніньо, 3

«Локомотив», на відміну від свого суперника, недорахувався двох гравців – дискваліфікованого Олександра Сорокіна і травмованого Дмитра Клочка. Номінальні гості почали гру активніше, за що і були винагороджені забитим м’ячем. Макаєв після передачі Шотурми пробив у руки Литвиненку, а от трошки пізніше після  перехоплення Роніньо вивели віч-на-віч і він впевнено реалізував цей момент – 0:1. «Локомотив» одразу увімкнув високий пресинг. Білоцерківець віддав чудову розрізну передачу  на Дмитра Сорокіна, але той дотягувався до м’яча  і не зумів влучити у ворота. Та його партнерам, як і йому самому, сумувати довго не довелося. За хвилину Кисельова після розіграшу ауту зробив удар-передачу в штрафний майданчик, де в силовій боротьбі Бето і Павлюка м’яч від останнього влетів у ближній кут. З якогось дива в автори голу записали Бето. Зрівнявши рахунок «Локо» вимкнув пресинг і гра знову відбувалася в розміреному темпі. Далі похизуватися своєю майстерністю бразильці. Морено накрутив Кисельова і з перспективної позиції несильно пробив по центру, бо поїхала опорна нога. Натомість Бето розвернув Кіндратіва і зліва гостро пробив – Ципун перевів цей удар на кутовий. В середині першої половини гри на паркеті вперше з’явився Сімка і одразу ж ледь не забив. Контратака завершилася передачею Шотурма на Сімку, але той вирішив обробити м’яч, а не бити сходу і влучив у захисника, який встиг повернутися. Тим часом «Локомотив» назбирав 5 порушень і до кінця тайму грав значно обережніше, ніж до того. Одне з цих порушень завершилося жовтою карткою для Микити Шпигаря, а це означає, що він пропустить завтрашній матч.

І знову дебют тайму за «Ураганом»! Удар Кордоби Литвиненко перевів у стійку, а потім зліва розрядив свою гармату Шотурма, стався рикошет від Федорченка і шкіряна куля просвистіла в сантиметрах від стійки. Чемпіоном такий розвиток подій не влаштовував і вони влаштували срібному призеру справжню «облогу Збаража». Удар за ударом, кутовий за кутовим – у Ципуна не було жодної секунди, щоб перевести подих. 5 кутових поспіль зумовило серію дуже небезпечних моментів на будь-який смак. То Журба справа щільно проб’є, але шипун встигне зімкнути ноги, то Сірий з 15-ти метрів поцілить у хрестовину і т.п. Втім, як і в наведеному історичному прикладі, ті, хто захищався, з великим складнощами змогли вистояти. «Локо» після такої активності знову взяв паузу. Хвилини за чотири до кінця «залізничники» знову увімкнули свій коронний пресинг, однак попередньої небезпеки вже не відчувалося. За хвилину до кінця Сергій Гупаленко взяв тайм-аут і знайшов потрібні слова для своїх підопічних. Кіндратів передачею зі штрафного знайшов у штрафному майданчику Кордобу,а  той зіграв через паузу, але пробив несильно, тож Литвиненко зумів зловити цей удар. За лічені секунди Роніньо з правого флангу пробив у дальню штангу. Далі на глядачів чекали два тайми по 5 хвилин.

У 3-му таймі був один момент та й то у дебюті. Дмитро Сорокін взяв гру на себе, але Ципун вчасно скоротив кут обстрілу і врятував команду від неприємностей. На 45-й хвилині у ворота «Локомотиву» встав Євген Іваняк, але в перерві його одразу назад замінив Дмитро Литвиненко.

Четвертий тайм, як і третій, почався з дуже хорошою нагоди, але у виконанні «драконів». Морено з лівого флангу завдав потужного удару, а капітан «Локо» відбив сферу прямо на Роніньо. Однак бразилець  з 4-х метрів пробив повз ближній кут. Згодом «Ураган» набрав 5 порушень і взавершальні 4 хвилини вирішив не ризикувати. Останню крапку у грі мав ставити Євген Клочко.  Журба обіграв на фланзі Шотурму і прострілив, але молодший Клочко просто махнув ногою повз м’яч…

У серії пенальті команди задіяли усіх своїх воротарів – «Ураган» шипуна і Колтка, а «Локомотив» Іваняка і Литвиненка. Героєм же зустрічі став Кирило Ципун, котрий відбив удар Євгена Клочка. До речі, Бето свій пенальті реалізував навіть накульгуючи.

Єнакієвець (Єнакієве) – Енергія (Львів) 2:1

Голи: Овсянніков, 28, Рось, 34 – Павленко, 35

«Енергетикам» у серії доведеться обійтися без Дмитра Бондаря, який переніс  операцію. Якщо в першому сьогоднішньому матчі суперники діяли обережно, то в цій парі у першому таймі надобережно. Хурсов мав супершанс, коли справа з меж штрафного зряче пробивав у дальній кут, але не влучив. «Енергія» відповіла хіба що «свічкою» біля штрафного «Єначки» і намаганням Легчанова її загасити, втім м’яч оминув площину воріт. Згодом Кузя вивели віч-на-віч і він перекидав воротаря, але Сагайдаченко кінчиками пальців відвів загрозу. Команди грали максимально коректно і перше порушення було зафіксовано аж на 12-й хвилині. На останній хвилині першої половини пройшла класна гармата від Нестерука, але Кардаш зумів її відбити.

Другий тайм пройшов значно цікавіше та й сам початок був багатообіцяючим, оскільки Овсянніков з середньої дистанції поцілив у поперечину. У львів’ян відповідь була менш вагома, але чисельніша. Проте з ударами Олександра Бондаря, Максима Павленка і Тараса Кузя кіпер номінальних господарів впорався на відмінно. Тут «зелено-білі» взяли паузу, а «Єнакієвець» підхопив естафету. Свірідов і Рось пристрілювались з середньої і дальньої дистанцій, аж тут Рось наважився пробити з центра поля. Відбувся дуже потужний удар і м’яч в останню мить вилетів із-за голови захисника, тож Кардаш просто не встиг нормально на нього зреагувати. Внаслідок цього ігровий снаряд влучив воротарю в шию і опустився на лінію воріт, звідки його і заштовхав Овсянніков. На 33-й хвилині Легчанов традиційно вийшов 5-м польовим. Однак дуже швидко навіс з кутової позначки вдало замкнув Рось. І на цей раз м’яч вискочив із-за спини захисника, тож Кардаш знову не бачив момент удару і пропустив у ближній кут – 2:0. Львів’яни у більшості оперативно доставили м’яч Павленку, а Максим з метра зазвичай не промахується – 2:1. «Єначка» почала максимально високо пресингувати, щоб не дозволити вийти 5-му польовому гравця. Завдяки цьому єнакієвчани вбили деякий час, проте «зелено-білі» все одно мали одну нагоду, щоб перевести гру в овертайм: Рогачов бив з 2-х метрів, але Сагайдаченко дивом зумів зловити цей удар. До речі, Олег Cолодовник у цьому матчі жодного разу не випустив своїх бразильців Тіагу і Ромаріо.

Андрій Гулій, Екстра-ліга

Updated: 15.05.2014 — 22:33

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.