Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Гросмейстерська нічия на старті

В матчі 1-ого туру Прем’єр-ліги чемпіонату Хмельницької області з футболу підопічні Миколи Федорка розійшлися миром із волочиським «Збручем»

«Збруч» – «Поділля» – 2:2 (0:0)

Арбітри: Кузнєцов – Лоза, А. Папірович

Голи: Шпікула (73, пен.), Юрчак (78) – Подлюк (77), Семенюк (89)

«Збруч»: Чиж, Шум (Мартинюк, 35), Пюрко (Сергеєв, 6), Лук’янов, Антонов, Шпікула, Кубик (Скакун, 53), Пліс, Юрчак, Клак (Алексеєв, 66), Яремчук

«Поділля»: Поправка, Бабій, Ціх, Романюк (Соколюк, 79), Грицик, Федорко, Юхимович, Зенін (Подлюк, 63), Петрівський, Трифонов, Семенюк

Попередження: Скакун (90+5) – Бабій (56), Юхимович (60), Соколюк (81), Федорко (90+1)

Сьогодні хмельницьке «Поділля» розпочало свої виступи у Прем’єр-лізі чемпіонату Хмельницької області з футболу. Вже на старті сезону волею календаря на підопічних Миколи Федорка очікувало нелегке випробування – виїзна зустріч із минулорічним віце-чемпіоном турніру, «Збручем» із Волочиська. Зазначимо, що звітна гру відбулася не у Волочиську, як планувалося, а у сусідньому Підволочиську. Виною тому – тимчасова реконструкція домашньої арени «Збруча».

Активніше гру розпочали номінальні господарі, які і створили перший по-справжньому небезпечний момент у матчі. Відмінну нагоду для того, аби відкрити рахунок у зустрічі мав Антонов, проте відверто вибачив суперника, не зумівши з кількох метрів вразити фактично порожні ворота. Відповідь хмельничан була на менш гострою. Це Петрівський відгукнувся на розкішну флангову передачу у виконанні Федорка, і зльоту пробивав у ліву «шістку», однак йому трішки забракло влучності. Впродовж наступних кількох хвилин небезпечними ударами обмінялися Сергеєв та Федорко, проте на висоті були голкіпери обох команд. В середині тайму «Збруч» перехопив ініціативу, і небезпечні моменти біля воріт хмельничан стали виникати із завидною регулярністю. Змінювати нулі на табло міг Сергеєв, який блискуче пробивав під поперечину із-за меж карного майданчику, проте Поправка в цьому епізоді зіграв вище всяких похвал. Близьким до забитого м’яча був Клак, однак рятівником «Поділля» в цьому епізоді виступив Трифонов, який в останній момент зняв сферу з ноги нападника «Збруча». Команда із Волочиська продовжувала діяти першим номером, і під завісу тайму створила стовідсоткову нагоду для того, аби втілити свою ігрову перевагу у забитий м’яч – Пліс розкішною передачею вивів Шпікулу віч-на-віч із голкіпером, однак той не зумів в ближньому бою переграти Поправку.

Основні події у матчі відбулися в другому таймі. Вже в його дебюті небезпечними ударами обмінялися Сергеєв та Семенюк, проте вище всяких похвал діяли голкіпери обох команд. «Збруч» зміг перехопити ініціативу, і невдовзі зумів зусиллями Лук’янова відкрити рахунок у зустрічі, однак головний арбітр справедливо не зарахував взяття воріт через явний офсайд у нападника волочиської команди. В наступній атаці змінювати цифри на табло повинен був Юрчак, однак відверто вибачив суперника, не зумівши з кількох метрів вразити порожні ворота після чудової скидки Мартинюка у центр карного майданчику. Номінальні господарі продовжували серйозний тиск на оборонні редути «подолян», і невдовзі все-таки домоглися свого. Після флангового прострілу у виконанні Антонова сфера в карному майданчику хмельничан знайшла руку Романюка, і арбітр не вагаючись вказав «на позначку». «Вирок» взявся виконувати Шпікула, і холоднокровним ударом в праву «шістку» не залишив Поправці жодних шансів – 0:1. Відзначимо підопічних Миколи Федорка, які не опустили руки, і вже через декілька хвилин змогли відновити паритет. Це Федорко філігранною передачею вивів на ударну позицію Подлюка, і той зусиль партнера не змарнував, невідпорно пробивши з розвороту в правий верхній кут – 1:1. Завершення поєдинку видалося неймовірно нервовим. «Збруч», окрилений несамовитою підтримкою рідних вболівальників, суттєво додав у швидкості, і результат не змусив на себе довго очікувати. Мартинюк виконав чудову подачу на дальню стійку, де Юрчак ефектним ударом головою переправив сферу у сітку – 1:2. До завершення зустрічі залишалися лічені хвилини, і здавалося, що перемога у «Збруча» вже в кишені. Проте зовсім по-іншому вважали підопічні Миколи Федорка, які змогли проявити свої високі морально-вольові якості, і в підсумку заслужено змогли врятуватися від поразки. Це Семенюк відгукнувся на націлену передачу у виконанні активного Федорка, і холоднокровним пострілом в праву «шістку» впритирку із стійкою встановив підсумкові цифри на табло – гросмейстерська нічия з рахунком 2:2, яка дозволяє «Поділлю» в хорошому настрої підійти до надважливого домашнього поєдинку проти «ОДЕКу» із Оржіва в рамках чемпіонату України серед аматорів, який відбудеться вже найближчої середи, 28-ого травня. Початок гри на стадіоні «Поділля» – о 19:00. Запрошуємо усіх прийти та підтримати улюблену команду!

Updated: 24.05.2014 — 20:12

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.