Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

«Лукас» – «Спортлідер+». Анонс

Чи вдасться підопічним Віктора Мглинця здобути три очки у Кременчуці?

У суботу, 28-ого лютого, свій черговий поєдинок проведе хмельницький «Спортлідер+». В рамках 16-ого туру вітчизняної Екстра-ліги підопічні Віктора Мглинця у Кременчуці зіграють із місцевим «Лукасом».

«Лукас», який, нагадаємо, проводить свій дебютний сезон у Екстра-лізі, дещо пригальмував після вдалого старту, зазнавши 6 поразок в 7 останніх проведених матчах. Свій останній поєдинок «кондитери» проводили у Івано-Франківську, де мірялися силами із місцевим «Ураганом». Початок матчу пройшов у рівній боротьбі, але поступово ініціативою заволоділи господарі майданчика, які на 12-ій хвилині матчу змогли втілити її у забитий м’яч. Це Миколюк невідпорним пострілом в ліву «шістку» з кута воротарської завершив стрімку атаку своєї команди – 1:0. Невдовзі нагадав про себе і кращий бомбардир франківців, Михайло Зварич, який прицільно пробивши в правий верхній кут після розкішного пасу Сімки із глибини майданчика, вдруге змусив в матчі капітулювати Байдака – 2:0. Початок другого тайму був вже за «Лукасом», гравці якого відчайдушно намагалися забити швидкий м’яч, аби потім мати більше часу для того щоб відігратися, але засмутити Бірова Тарасенку і компанія все ніяк не вдавалося. Натомість «дракони» після всплеску активності кременчуцької команди, поступово заволоділи ініціативою. Звісно, часто стали з’являтися моменти біля воріт Байдака. Треба відзначити, що більшість проблем в «Лукаса» з’являлося після власних помилок та пресингу з боку господарів, але ні Сімці, ні Корсуну, ні Боргуну ніяк не вдавалося збільшити рахунок. В вдалося це зробити Зваричу, який виявився в потрібний час та в потрібному місці після розіграшу кутового, і чітким ударом впритирку із стійкою встановив підсумкові цифри на табло – поразка «Лукасу» з рахунком 0:3, який тепер завдяки впевненій грі свого найближчого конкурента, сумського «СумДУ» (підопічні Сергія Пєсоцького здобули вже дві перемоги поспіль – прим. автора), ризикує не потрапити плей-офф, і очевидно, що підопічні граючого тренера, Валентина Цвєлих, на рідному майдчанчику прикладуть максимум зусиль, аби перервати свою серію невдач та здобути потрібні як повітря залікові бали, які дозволять потрапити до вісімки найкращих за підсумками регулярного чемпіонату.

«Спортлідер+» ж в 15-ому турі змагань приймав на власному майданчику одного із лідерів турніру, «Кардинал-Рівне». Вже перша осмислена атака в матчі завершилася взяттям воріт. Це Калуков після помилки Танського вийшов віч-на-віч із голкіпером, і холоднокровно пробивши в «будиночок» Гурко відкрив рахунок в матчі – 1:0. Не встигли хмельничани як слід натішитися забитим м’ячем, як вже опинилися у чисельній меншості. «Червоне світло» побачив перед собою Тимощук, зігравши рукою за межами дозволеної зони після удару Волянюка. Рівняни, які залишились вп’ятьох проти чотирьох суперників, свою кількісну перевагу реалізували дуже швидко. Забитий м’яч заніс собі в актив Танський , невідпорно пробивши під поперечину з лінії воротарського після скидки Піддубного – 1:1. Забитий м’яч неабияк додав впевненості «кардиналівцям», які невдовзі повели у рахунку після влучного удару Сондака – 1:2. Варто віддати належне хмельничанам, які не опустили руки, і вже дуже швидко зробили рахунок на табло рівним. Калуков розкішним пасом врозріз знайшов в центрі воротарського Рибака, який з кількох метрів розстріляв Дєнюжкіна – 2:2!!! Рівняни ж не жарт по-спортивному розлютилися, і змусили понервувати вболівальників на трибунах спорткомлексу УМВС. Мабуть, ця нервозність передалася і Лисенку, який не зміг впоратися з дальнім ударом Волянюка і побачив шкіряний снаряд у сітці власних воріт – 2:3, однак піти на перерву підопічним Сергія Піддубного в ранзі переможця так і не вдалося. Блискуче розіграну комбінацію хмельничан влучним ударом на дальній стійці завершив Калуков – 3:3.

Друга ж половина зустрічі видалася неймовірно емоційною. Все розпочалося з того, що «Спортлідер+» відносно швидко повів у рахунку після того, як Доманський перехопив м’яч в центрі майданчику і результативно завершив вихід віч-на-віч із Дєнюжкіним – 4:3!!! Після цього голу градус боротьби на майданчику досяг свого максимуму. Обидві команди старалися не поступатися одна одній, і робили все можливе та неможливе для того, аби змінити цифри на табло. Наприклад, Доманський міг оформлювати дубль, але зробити це Анатолію завадила стійка воріт. В наступній атаці вже Ланко перевірив на міцність каркас воріт Лисенка, влучивши у поперечину. Надалі ініціативою заволоділи рівняни, і провівши два м’ячі впродовж двох хвилин перевернули все в цьому матчі з ніг на голову. Спочатку паритет у рахунку відновив Танський, холоднокровно пробивши з гострого кута, а невдовзі вивів вперед у рахунку номінальних гостей Ситник, розкішним ударом зльоту в лівий верхній кут замкнувши націлену передачу від Маринюка – 4:5. Розв’язка наступила за 4,2 секунди до фінальної сирени. Ситник зіграв рукою у власному майданчику після прострілу Рибака, і арбітр, не вагаючись, відразу призначив доволі неоднозначний (судячи з перегляду численних відеоповторів – прим. автора) пенальті у бік воріт «Кардиналу-Рівне». «Вирок» ж чітким ударом під поперечину реалізував Калуков, встановивши підсумковий рахунок в грі – бойова нічия з рахунком 5:5, яка завдяки осічкам «ЛТК» та «Енергії» дозволила «Спортлідеру+» зберегти другу сходинку у табелі про ранги Екстра-ліги, і очевидно, що в Кременчуці підопічні Віктора Мглинця гратимуть виключно на перемогу, яка дозволить «лідерам» закріпити свої позиції у чільній трійці за підсумками регулярного етапу.

З турнірної точки зору «Спортлідер+» виглядає явним фаворитом протистояння із «Лукасом», але недооцінювати свого суперника підопічним Віктора Мглинця ой як не варто. На користь хмельничан говорить більш високий, в порівнянні із «кондитерами», досвід виступів в Екстра-лізі, а «Лукас» ж матиме психологічну перевагу у вигляді рідних трибун, які несамовито підтримуватимуть своїх улюбленців, які, очевидно, налаштовуватимуться на звітний поєдинок як на останній бій, перемога в якому дозволить команді з Кременчука суттєво покращити власні шанси на вихід в плей-офф.

Усе безпосередньо вирішить сама гра, яка відбудеться у суботу, 28-ого лютого. Початок матчу – о 14:00. За перебігом подій на майданчику Ви зможете спостерігати на нашому сайті в режимі онлайн.

Олександр Таран, прес-служба ФК «Спортлідер+»

Updated: 27.02.2015 — 16:12

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.