Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

“Спортлідер-2″ на власному майданчику програє МФК “Одеса”

В рамках 11-ого туру чемпіонату України серед команд Першої ліги підопічні Романа Шевчука на власному майданчику зазнали поразки від одного з конкурентів в боротьбі за вихід у плей-офф, МФК “Одеси”

“Спортлідер-2″ (Хмельницький) – МФК “Одеса” – 1:5 (0:2)

Арбітри: Скоропад В’ячеслав (Київ), Дуцяк Олег (Львів)

Спостерігач арбітражу: Калічак Василь (Львів)

Голи: Мартинюк (23 – Болтнєв (7), Таранчук (9), Марченко (25), Копко (26), Коваленко (27)

“Спортлідер-2″: Тимощук – Філь, Шеремета, Мартинюк, Малишевський (кап.) – Хамдамов, Рябоконь, Подлюк, Романюк – Полупан. Запасні: Морозов, Кучір, Лещишин.

Головний тренер: Роман Шевчук

МФК “Одеса”: Кобець – Копко, Коптєв, Свиридов, Коваленко – Марченко, Колесников, Таранчук (кап.) – Болтнєв. Запасні: Цибенко

Головний тренер: Павло Ардаковський

Попередження: Болтнєв (16), Марченко (31)

У суботу, 28-ого лютого, свій черговий поєдинок провів хмельницький «Спортлідер-2». В рамках 11-ого туру чемпіонату України серед команд Першої ліги підопічні Романа Шевчука в рідних стінах зустрічалися із сусідом по турнірній таблиці, МФК «Одесою».

Перший небезпечний момент в звітному матчі створили господарі майданчика. Це Філь, ефектно обігравши на фланзі Копко, втік по правому флангу віч-на-віч із голкіпером, але Кобцю, який чудово зіграв на виході, вдалося скоротити кут обстрілу та ліквідувати загрозу. Надалі ініціативою заволоділи одесити, які з кожною секундою стали все більше та більше нагнітати атмосферу біля воріт Тимощука. Змінювати нулі на табло міг Колесников, який спочатку накрутив на фланзі Подлюка, а потім потужно пробивав з розвороту у праву «шістку», проте кіперу хмельничан ціною надзусиль таки вдалося врятувати свою команду від очевидного голу. Продемонстрував свою високу воротарську майстерність Тимощук і в наступному епізоді, парирувавши непростий удар п’ятою у виконанні Коптєва, але далі ніхто не завадив ніким не прикритому Болтнєву з кількох метрів добити шкіряний снаряд у вже порожню ціль – 0:1. Відповідь хмельничан не забарилася. Зрівнювати цифри на табло міг Подлюк, але після розіграшу штрафного удару не зміг з кількох метрів вразити порожній кут воріт. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Активний Колесников пошив у дурні Подлюка, і виконав націлений простріл на Таранчука. Капітан одеситів зусиль партнера не змарнував, холоднокровно вдотик пробивши у «будиночок» Тимощуку – 0:2. Надалі ініціативою заволоділи «лідери», які основну загрозу воротам Кобця створювали в основному після розіграшів стандартних положень. Скорочувати відставання до мінімуму міг Шеремета, який потужно пробивав зі штрафного під поперечину, проте кіперу «Одеси» в неймовірному стрибку таки вдалося перевести сферу на кутовий. В наступній атаці забивати міг Мартинюк, який прицільним ударом зльоту в ліву «шістку» замикав передачу Малишевського від кутової позначки, але і в цьому епізоді Кобець зіграв вище всяких похвал. Номінальні гості розпочали суттєво нервувати, порушуючи правила в незовсім обов’язкових ситуаціях, і як наслідок, вже дуже швидко перевищили допустимий ліміт фолів, отримавши дабл-пенальті у власні ворота. «Вирок» взявся виконувати Шеремета, але його сильний та безхитрісний удар під поперечину став легкою здобиччю для голкіпера «Одеси».

Другий тайм видався теж доволі цікавим. Вже в його дебюті суперники обмінялися небезпечними моментами. Скорочувати розрив до мінімуму міг Малишевський, який прицільним ударом в праву «дев’ятку» завершував затяжну атаку номінальних господарів, однак вкотре чудеса воротарського ремесла продемонстрував Кобець, знову врятувавши «Одесу» від пропущеного голу. Відповідь підопічних Павла Ардаковського не змусила на себе довго очікувати. Доводити рахунок в матчі до розгромного міг Коптєв, який після чудової гри на перехопленні вийшов віч-на-віч із Тимощуком, але не зміг в ближньому бою переграти Богдана. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Мартинюк виявився в потрібному місці та в потрібний час після розіграшу ауту, і несильним, але точним ударом майже з центру майданчику впритирку із стійкою скоротив відставання до мінімуму – 1:2. Пропущений м’яч став каталізатором атакувальних дій гравців «Одеси», які провівши ударну двохвилинку, впродовж якої тричі вразили ворота Тимощука, зняли усі питання щодо переможця гри. Спочатку закріпив перевагу одеситів Марченко, який невідпорним ударом в лівий верхній кут з лінії воротарського замкнув розкішну передачу врозріз від Лебединського – 1:3. Черех декілька секунд настала черга приймати вітання із забитим м’ячем і добре відомому подільським вболівальникам футзалу Копку, який прицільним ударом впритирку із стійкою метрів з 15-ти замкнув скидку від того ж Лебединського – 1:4. Невдовзі відзначився голом і Коваленко, якому після розкішного пасу від Коптєва залишалося лише влучити  у вже порожню ціль – 1:5. Варто відзначити бійцівський дух хмельничан, які не опустили руки за такого розвитку подій, а відчайдушно намагалися змінити хід подій на паркеті. Двічі близьким до взяття воріт номінальних гостей був Полупан, проте в обидвох випадках вище всяких похвал у рамці діяв Кобець. Оформлювати дубль міг Мартинюк, але відверто вибачив суперника, не зумівши із забійної позиції влучити у порожній кут після націленого пасу від Шеремети. «Лідери», в надії врятувати долю поєдинку, перейшли на гру в п’ять польових, і ця тактика майже відразу ледве не себе виправдала. Кобець після потужного пострілу від Шеремети відбив м’яч перед собою, а добити його Рябоконю в ціль завадили захисники номінальних гостей. Під завісу гри забивати повинен був Мартинюк, але не зміг в ближньому бою переграти неперевершеного в цей день кіпера одеського клубу.

В підсумку – прикра поразка «Спортлідера-2» із рахунком 1:5. Свій наступний поєдинок «лідери» проведуть наступного вік-енду в Києві. Суперником підопічних Романа Шевчука буде місцевий «Епіцентр К-3».

Олександр Таран, прес-служба ФК «Спортлідер+»

Updated: 28.02.2015 — 13:41

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.