Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

«Спортлідер+» здобуває непросту перемогу в Кременчуці

В рамках 16-ого туру вітчизняної Екстра-ліги підопічні Віктора Мглинця в неймовірно результативному поєдинку здолали на виїзді кременчуцький «Лукас»

«Лукас» (Кременчук) – «Спортлідер+» (Хмельницький) – 7:8 (4:6)

Арбітри: Сергій Дребужан (Мукачево), Павло Кравцов (Рівне)

Спостерігач арбітражу: Юрій Воложенко (Харків)

Голи: Цвелих (2, 3, 9, 15, 40), Заворотний (24), Кулька (35) – Доманський (2, 19, 40), Педяш (9), С. Рибак (12), Калуков (14, 20, 36, пен.)

«Лукас»: Байдак – Цвєлих, Крупін (кап.), Лапа, Кулька – Заворотний, Т. Рибак, Леміш, Тарасенко. Запасні: Іванченко, Маньківський, Прихожий

Головний тренер: Валентин Цвелих

«Спортлідер+»: Лисенко – С. Рибак, Калуков, Фетько (кап.), Доманський – Власович, Чуднов, Педяш, Михайленко. Запасні: Поправка

Головний тренер: Віктор Мглинець

Попередження: Тарасенко (33) – Михайленко (29), Чуднов (30), Калуков (33)

У суботу, 28-ого лютого, свій черговий поєдинок провів хмельницький «Спортлідер+». В рамках 16-ого туру Екстра-ліги підопічні Віктора Мглинця у Кременчуці зустрічалися із місцевим «Лукасом».

З перших хвилин матчу «Лукас», на чолі з граючим тренером Валентином Цвелих, продемонстрував свій заряд на гру, який не віщував гостям нічого хорошого. Цвелих відкрив рахунок вже на 2-й хвилині, з другої спроби пославши м’яч у ворота Лисенка, який замінив дискваліфікованого Тимощука – 1:0. Але вже дуже швидко гості змогли відігратися, після помилки Крупіна м’яч відскочив до Доманського і той не замислюючись пробив – 1:1. Далі Цвелих нагадав про свої бомбардирські здібності ще більше. Дубль тренера «Лукаса» вивів його команду вперед 3:1, чого раніше зі старожилами Екстра-ліги команді із Кременчука добитися не вдавалося. Але така перевага «Лукаса» протрималася недовго. Педяш буквально відразу ж один м’яч відіграв, а потім Сергій Рибак знову зрівняв рахунок – 3:3. Кращий снайпер чемпіонату, Дмитро Калуков, вивів «Спортлідер +» вперед і тепер уже «Лукас» також швидко зміг відігратися, завдяки четвертому голу Цвелих – 4:4 На цьому команди не зупинилися і продовжували грати у відкритий футбол. Чергова обрізка капітана «Лукаса» призвела до контратаки, у якій двоє гравців «Спортлідера +» без особливих зусиль реалізували вихід два в одного – 4:5. Кулька мав відмінний шанс зрівняти і цей рахунок, але не зміг переграти Лисенка з ближньої дистанції. А за 10 секунд до кінця тайму Калуков оформив дубль і зробив рахунок 4:6, з яким команди і вирушили на перерву.

У другому таймі «Лукас» притиснув суперника до його воріт і розпочав планомірний тиск, розігруючи небезпечні атаки. Хмельницькі гравці гостро контратакували, але Байдак підчищав огріхи своїх партнерів. Заворотний скоротив рахунок до одного м’яча, класно перегравши Лисенка – 5:6. За п’ять хвилин до кінця гри вкотре зробив рахунок в матчі рівним Кулька, чудово розібравшись у ситуації на п’ятачку після пасу Крупіна – 6:6. Але вже в наступній атаці гості отримали право на пенальті. З відеоповторів чітко видно, що рука Крупіна в цьому епізоді була не в природному положенні, перериваючи політ м’яча і вирок арбітра був справедливим. Калуков чітко реалізував «точку» і «Лукас» в черговий раз опинився в ролі наздоганяючого – 6:7. Крупін, нехай і провів свій далеко не найкращий матч, все ж зміг, як кажуть на досвіді, заробити такий потрібний 6-й фол на останній хвилині матчу. До 10-ти метрової позначці підійшов Цвелих і красиво переграв Лисенко, холоднокровно пробивши у «будиночок» Максиму – 7:7. Відповідь хмельничан не забарилася. Лисенко кинув м’яч від своїх воріт у воротарську «Лукаса», де після верхової боротьби Байдака, Заворотного і Калукова м’яч відскочив до Рибака. Гравець «Спортлідера+» пробив в один дотик, м’яч потрапив у Тарасенко і знову відскочив до Рибака, який з другої спроби знайшов на дальній штанзі Доманського – 7:8 – за 4 секунди до фінальної сирени! В час, який залишався відразу три удари по воротах хмельничан завдав Цвелих, але в усіх трьох випадках Лисенко діяв у рамці вище всяких похвал.

В підсумку – мінімальна перемога «Спортлідера+» в неймовірно результативному поєдинку із рахунком 8:7, яка дозволяє хмельничанам закріпитися на другій позиції у турнірній таблиці Екстра-ліги. Свій наступний день «лідери» проведуть у суботу, 7-ого березня. В цей день підопічні Віктора Мглинця на власному майданчику поміряються силами із криворізьким «Приватом».

Updated: 28.02.2015 — 22:22

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.