Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Преміум-ліга: визначились ще два півфіналісти плей-офф в дивізіоні 1

Чергові матчі змагань в дивізіоні 1 сповна потішили високою результативністю

Входить у вирішальну стадію розіграш Преміум-ліги відкритого чемпіонату Хмельницького з футзалу, організованого Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області, в дивізіоні 1. Там змагальний марафон в суботу, 28-ого лютого, продовжився черговими матчами чвертьфінальних серій плей-офф, за підсумками яких стали відомі ще два півфіналісти турніру. Ними стали «Конфермат» та «Газовик», які складуть в 1/2 фіналу компанію діючому переможцю турніру, «Спортлідеру-3». Ще одного півфіналіста повинен визначити додатковий, третій, матч. Про це все далі в нашому огляді.

«ЕкоАльт» – «Вентс» – 6:12 (3:5)

Арбітри: Бондар, В. Папірович

Голи: Булка (7), Іщук (10), Мокрота (16, 54), Потюк (35), Вавренюк (46) – Святий (15, 23, 27), Токарчук (24, 38), Побережник (27, 30, 37, 49, 50, 54), Жаріков (43)

«ЕкоАльт»: Пилипюк, Камінський, Потюк, Вавренюк, Мокрота, Булка, Іщук

«Вентс»: Болістовський, Гнідий, Побережник, Святий, Токарчук, Жаріков

Попередження: Болістовський (10)

Відкривав ігрову суботу стартовий поєдинок 2-ого туру Кубку Надії, в якому силами мірялися «ЕкоАльт» та «Вентс».

Розпочали гру активніше номінальні господарі, які вже дуже швидко втілили власну ігрову перевагу у забитий м’яч. Це Вавренюк чудовим пасом врозріз вивів на ударну позицію Булку, і той зусиль партнера не змарнував, холоднокровно пробивши у протихід голкіперу – 1:0. Не встигли «вентсівці» як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати гру від центральної лінії. «ЕкоАльт» заробив право на небезпечний штрафний удар, який гарматним пострілом під поперечину реалізував Іщук – 2:0. Такий «холодний душ» не на жарт по-спортивному розлютив номінальних гостей, які зусиллями Святого, який прицільно пробив у шпарину між воротарем та стійкою, один м’яч вже дуже швидко відквитали – 2:1. Відповідь «ЕкоАльту» не змусила на себе довго очікувати. Це Мокрота чудово зіграв на перехопленні, і невідпорно пробив під поперечину з-за меж воротарського – 3:1. Надалі ініціативою заволоділи гравці «Вентса», які стали буквально «розривати» свого суперника на майданчику. Скоротив відставання до мінімуму Святий, вдало зігравши на добиванні після удару Жарікова – 3:2. Через декілька секунд зробив рахунок в матчі рівним Токарчук, прицільним ударом в праву «шістку» з лінії карного майданчика замкнувши скидку Побережника – 3:3. Здалося, що цей гол надломив «ЕкоАльт» психологічно, чим більш досвідчені гравці «Вентса» вмить скористалися, ще двічі забивши до перерви та схиливши шальки терезів на власну користь. Спочатку дубль оформив Святий, ефектно пробивши зльоту у праву «дев’ятку» після пасу Побережника, а невдовзі відзначився і сам Побережник, виявившись в потрібному місці та в потрібний час після розіграшу кутового – 3:5.

Другий тайм теж видався багатим на забиті м’ячі. Закріпив і до того більш ніж вагому перевагу номінальних гостей Побережник, який прицільним ударом зльоту в правий нижній кут замкнув націлений пас Токарчука з глибини майданчика – 3:6. «ЕкоАльт» відповів голом Потюка – 4:6. Здавалося, інтрига в матчі ожила, однак зовсім іншої думки на рахунок цього був «Вентс», який провівши ударну п’ятихвилинку, впродовж якої відвантажив три м’ячі у ворота Пилипюка, зняв фактично усі питання щодо переможця двобою – 4:9. «Екоальтівці» не опустили руки, і невдовзі один м’яч відквитав Вавренюк, який елегантної «стіночки» із Мокротою блискуче пробив у праву «шістку», на що номінальні гості відповіли двома м’ячами у виконанні Побережника. Спочатку Дмитро вдало зіграв на добиванні після удару партнера по команді, а потім прицільним ударом впритирку із стійкою завершив блискучий індивідуальний прохід у власному виконанні – 5:11. Суперники продовжували до останнього діяти у відкритій манері, відповідаючи атакою на атаку, що приносило неабияке задоволення багаточисленним вболівальникам на трибунах. Скоротив відставання «ЕкоАльту» у рахунку Мокрота, який холоднокровно пробив у «будиночок» Болістовському після довгого вкидання від Пилипюка, проте заключне слово у грі все одно завершилося за командою у жовто-блакитних футболках. Святий вивів на ударну позицію Побережника, і той прицільно пробивши в дальній кут забив свій шостий гол у матчі, встановивши підсумковий рахунок на табло – результативна перемога «Вентсу» із рахунком 12:6.

«Феміда-НК» – «Конфермат» – 2:7 (1:4)

Арбітри: В. Папірович, Бондар

Голи: Гончарук (26, пен.), Бойко (53) – Дележа (9), Сендель (11), Сергеєв (24, 26), Безвещук (32), Бакалярик (48), Овчинніков (52)

«Феміда-НК»: Остяк, Паславський, Бабак, Блажко, Бойко, Бородій, Бродзянський, Гончарук, Гребенюк, Гуменюк, Підлісний

«Конфермат»: Слівінський, Лисий, Безвещук, Самсонюк, Олянчук, Шум, Овчинніков, Сергеєв, Сендель, Маковійчук, Бакалярик, Дележа, Ткачук, Вербовий

Попередження: Бабак (27)

Наступними на майданчик спорткомплексу УМВС вийшли «Феміда-НК» та «Конфермат».

Перший небезпечний момент в грі створили номінальні господарі. Змінювати нулі на табло міг Бойко, який прицільним ударом в праву «шістку» завершував стрімку багатоходівку своєї команди, однак Слівінському ціною надзусиль таки вдалося перевести шкіряний снаряд на кутовий. Надалі ініативу перехопили «конферматівці», які вже дуже швидко втілили власну ігрову перевагу у забитий м’яч. Ткачук філігранною передачею врозріз вивів на ударну позицію Дележу, який зусиль партнера не змарнував, холоднокровно зльоту пробивши у правий нижній кут – 0:1. «Фемідівці» не опустили руки, і вже в наступній атаці відновлювати статус-кво міг Бойко, який потужно пробивав під поперечину після розіграшу кутового, однак Слівінський знову зіграв вище всяких похвал, в неймовірному стрибку врятувавши свою команду від очевидного голу. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Подвоїв перевагу номінальних гостей у рахунку Сендель, який обігравшись із Сергеєвим, невідпорно пробив під поперечину метрів з 12-ти – 0:2. Пропущений м’яч завів «Феміду-НК», яка відразу перехопила ініціативу, створюючи один за одним забійні моменти для взяття воріт свого суперника на паркеті. Змінювати цифри на табло міг Бородій, який спочатку на швидкості обіграв двох захисників, а далі на силу пробивав у ліву «шістку», але Слівінському в неймовірному стилі вкотре вдалося зберегти свої ворота на «замку». Через декілька секунд забивати міг і Гребенюк, проте відверто вибачив суперника, не зумівши після скидки Бродзянського з кількох метрів вразити вже порожню ціль. Забивати повинен був і Бабак, але прострілу Бойка при розіграші ауту гарматним пострілом перевірив на міцність поперечину воріт. Відповідь «Конфермату» видалася гольовою. Це Сергеєв відгукнувся на передачу Безвещука від кутової позначки, і прицільно пробив з розвороту точнісінько у лівий верхній кут, не залишивши Остяку жрдних шансів – 0:3. Через декілька секунд той ж таки Сергеєв, вдало зігравши на дальній стійці після прострілу активного Безвещука – 0:4. Під завісу тайму Шум не за правилами зіграв у власному карному майданчику проти Гуменюка, і арбітр не вагаючись вказав на «позначку». «Вирок» взявся виконувати Гончарук, і холоднокровно розвівши м’яч та голкіпера по різних кутах один м’яч відквитав – 1:4.

Другий тайм теж видався доволі цікавим. Вже в його дебюті змінювати цифри на табло міг Гончарук, який гарматним пострілом цілив під поперечину з середньої дистанції, проте кіперу «Конфермату» таки вдалося ліквідувати загрозу. Відповідь номінальних гостей не змусила на себе довго очікувати. Це Безвещук чудово зіграв на перехопленні, і сильним та точним ударом в лівий верхній кут не залишив жодних шансів Остяку – 1:5. Підопічні Віктора Власова не зупинялися на досягнутому, і вже в наступній атаці відзначитися забитим м’ячем міг і Самсонюк, який вдотик пробивав у ліву «шістку» після розіграшу ауту, однак «фемідівців» від неприємностей в цьому епізоді врятувала стійка воріт. Номінальні гості продовжували тиснути, і вже дуже швидко втілили свою ігрову перевагу у черговий забитий м’яч. Довів рахунок в матчі до непристойного Бакалярик, влучним ударом завершивши простріл на дальню стійку від Дележі – 1:6. Не встигли «фемідівці» як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати гру від центральної лінії. Після ювелірної передачі від Вербового, Овчиннікову залишалося влучити у вже порожню ціль – 1:7. Кінцівку матчу краще провели номінальні господарі, які змогли підсолодити гіркоту власної поразки. Це Бойко виявився в потрібний час та в потрібному місці після розіграшу вільного удару, і блискучим пострілом зльоту у праву «дев’ятку» встановив остаточний рахунок – 7:2 на користь «Конфермату», який, вдруге перемагаючи, здобуває путівку до півфіналу.

«Арсенал-МАДОК» – «Газовик» – 3:3 (1:1) пен. 2:4

Арбітри: Жмурко, А. Папірович

Голи: Подлюк (23), Шляховий (43, 43) – Вигоняйло (7), Сакович (30), Мельник (33)

«Арсенал-МАДОК»: Євтушок, Подлюк, Янчук, Самсонов, Шляховий, Слободян, Красножон, Мадзяновський, Шлапак

«Газовик»: Петричук, Вигоняйло, Глаз, Іщук, Баландюк, Сакович, Ситнік, Мельник, Паюк, Загородній, Чабан

Попередження: Слободян (42), Шлапак (52) – Вигоняйло (13), Баландюк (43)

Серія пенальті: Шляховий – 1:0, Ситнік – 1:1, Слободян – 1:1 (воротар), Паюк – 1:2, Янчук – 2:2, Баландюк – 2:3, Шлапак (поперечина), Вигоняйло – 2:4

Продовжував програму ігрової суботи двобій між «Арсеналом-МАДОК» та «Газовиком».

Розпочали активніше гру номінальні гості, які з перших секунд стали створювати небезпечні моменти біля воріт Євтушка. Змінювати нулі на табло міг Сакович, який ефектно накрутивши на фланзі Красножона, з розвороту пробивав у ліву «шістку», але м’яч після його удару пройшов в лічених сантиметрах поруч із стійкою. «Газовик» не зупинявся на досягнутому, і невдовзі таки втілив свою ігрову перевагу у забитий м’яч. Відкрив рахунок у зустрічі Вигоняйло, який виявився найспритнішим на дальній стійці після прострілу Баландюка – 0:1. Пропущений м’яч став каталізатором атакувальних дій «канонірів», які впродовж кількох хвилин створили декілька стовідсоткових нагод для того, аби змінити цифри на табло на свою користь. Забивати повинен був Красножон, але відверто вибачив суперника, не зумівши з кількох метрів замкнути націлений простріл із флангу у виконанні Слободяна. Через декілька секунд близьким до голу був вже і сам Слободян, який потужним ударом в праву «шістку» завершував стрімку атаку своєї команди, але Петричуку ціною надзусиль таки вдалося ліквідувати загрозу. «Каноніри» продовжували діяти на майданчику першим номером, і під завісу тайму заслужено змогли відновити статус-кво. Красножон блискуче прострілив з флангу в центр воротарського, де ніким не прикритий Подлюк з кількох метрів розстріляв голкіпера – 1:1.

Найцікавіше відбулося після перерви. Активніше розпочали другу половину матчу гравці «Газовика», які вже дуже швидко повели у рахунку. Це Іщук чудовою передачею врозріз вивів на ударну позицію Саковича, і той зусиль партнера не змарнував, вдотик пробивши в шпарину між голкіпером та стійкою – 1:2. Не встигли «каноніри» як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати гру з центру майданчику. Забитий м’яч заніс собі в актив Мельник, який ефектно обігравши захисника невідпорно пробив точнісінько в нижній кут з-за меж воротарського – 1:3. Варто віддати належне підопічним Ігоря Глушка, які не опустили руки після такого «холодного душу», і вже в наступній атаці скорочувати розрив до мінімуму міг Красножон, але після розкішної передачі врозріз від Подлюка з кількох метрів пробив точнісінько у голкіпера. «Каноніри», відчувши впевненість у власних силах, продовжували володіти ініціативою, змушуючи свого опонента нервувати та порушувати правила в незовсім обов’язкових ситуаціях, і як наслідок, «Газовик» вже дуже швидко перевищив допустимий ліміт фолів, отримавши відразу два дабл-пенальті у власні ворота впродовж однієї хвилини! В обох випадках до «позначки» підходив Шляховий: спочатку Костянтин холоднокровно пробив у ліву «шістку», а в другому випадку перевірив на міцність поперечину, від якої м’яч і перетнув лінію воріт – 3:3!!! Під завісу гри суперники обмінялися доволі гострими випадами. Оформлювати дубль міг Вигоняйло, але чудеса воротарської майстерності продемонстрував Євтушок, парирувавши вбивчий удар зльоту від Ігоря після навісної передачі із глибини майданчику. Майже відразу ледве не спрацювало відоме футбольне правило, проте Самсонов свій шанс змарнував, на останніх секнудах пробивши із забійної позиції поруч із стійкою. Як наслідок, в основний час визначити переможця так і не вдалося, отож згідно регламенту гра перейшла у серію післяматчевих пенальті.

У «лотореї» не витримали нерви у гравців «Арсенала-МАДОК». Спочатку постріл Слободяна парирував голкіпер, а згодом Шлапак з «позначки» пробив у поперечину. Всі інші ж гравці своє спроби реалізували – 4:2 на користь «Газовика», який перемагає і в другому матчі серії, та виходить до півфіналу, де зустрінеться із «Конферматом».

«Кардіфф» – «Університет-Heliotherm» – 1:4 (1:1)

Арбітри: А. Папірович, Жмурко

Голи: Лемішевський (12) – Антонюк (20, 38), Воловик (32), А. Федорко (47)

«Кардіфф»: Чиж, Лемішевський, Загуровський, Лук’янов, Черкезов, Яремчук, Калошин, Манільчук, Пампурак, Заморока

«Університет-Heliotherm»: Чекерський, Сяньков, Глушок, Воловик, А. Федорко, М. Федорко, Мороз, Антонюк, Овчинніков, Березовський, Шутяк, Сандулов, Чайковський

Попередження: Яремчук (42), Калошин (47)

Ще в одній грі чвертьфінальної стадії з’ясовували стосунки на майданчику «Кардіфф» та «Університет-Heliotherm».

Розпочали гру суперники без розвідки, вже на перших хвилинах обмінявшись небезпечними моментами. Змінювати нулі на табло міг Антонюк, який вдотик пробивав у праву «шістку» після скидки Воловика, але чудеса воротарської майстерності продемонстрував Чиж, в карколомному стрибку парирувавши «мертвий» м’яч та парирувавши гучну овацію багаточисленних вболівальників. «Кардіфф» відповів гарматним пострілом Манільчука у верхній кут з-за меж воротарського, але на висоті в цьому епізоді був вже Чекерський, який в останню мить кінчиками пальців перевів шкіряний снаряд на кутовий. «Універ» заграв активніше, і через декілька секунд був близьким до того, аби втілити власну ігрову перевагу у забитий м’яч. Хорошу нагоду для того, аби відзначитись мав Сяньков, але після його удару номінальних господарів від неприємностей врятувала стійка воріт. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Це Лемішевський виявився найспритнішим після довгого вкидання від Чижа, і ефектно головою пробив точнісінько в ліву «шістку» – 1:0. На куражі «Кардіфф» міг і відразу подвоїти власну перевагу, однак той ж таки Лемішевський не зумів в ближньому бою переграти Чекерського. Надалі ініціативу перехопили номінальні гості, які стали один за одним створювати гольові моменти біля воріт свого суперника на майданчику. Зрівнювати цифри на табло міг Шутяк, але вище всяких похвал зіграв у рамці воріт Чиж, парирувавши вбивчий постріл Євгена з близької відстані після затяжної атаки «Універа». Підопічні Адальберта Руснака продовжували тиснути, і невдовзі таки досягли свого. Після короткого пасу від Овчиннікова, Антонюк спочатку обіграв на замасі Заморока, а потім прицільно пробив з розвороту впритирку із стійкою, не залишивши Чижу жодних шансів – 1:1.

Другий тайм розпочався з атак номінальних гостей, в складі яких хороші нагоди для того аби змінити цифри на табло мали Артем Федорко та Мороз, проте в обидвох випадках вище всяких похвал у рамці воріт «Кардіффа» діяв Чиж, раз-по-раз рятуючи свою команду від вірних голів. Але і він виявився безсилим на 32-ій хвилині. Антонюк з кутової позначки відпасував на набігаючого Воловика, який невідпорно пробив зльоту точнісінько у правий верхній кут – 1:2. Відповідь номінальних господарів не змусила на себе довго очікувати. Зрівнювати рахунок на табло міг Черкезов, який потужно пробивав під поперечину з лінії воротарського після затяжної атаки своєї команди, але Чекерському в неймовірному стрибку вдалося ліквідувати загрозу. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Це Антонюк виявився на ударній позиції після позиційної помилки «Кардіффа», і несильним, але точним ударом в кут воріт оформив дубль у матчі – 1:3. Не встигли номінальні господарі як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати гру від центральної лінії. Чижу вдалося врятувати свою команду після підступного удару від Березовського, але далі ніхто не завадив ніким не прикритому Артему Федорко з кількох метрів добити шкіряний снаряд у вже порожню ціль – 1:4. «Кардіфф» в надії змінити хід подій на майданчику відразу перейшов на гру з п’ятим польовим, але цей тактичний хід так і не дозволив номінальним господарям досягти очікуваного – 4:1 на користь «Університету-Heliotherm», і ім’я півфіналіста у цій серії визначить додаткова, третя гра.

«Тетра» – «Ротор» – 6:5 (2:2)

Арбітри: Жмурко, А. Папірович

Голи: Шпаков (1, аг.), Т. Диняк (11), Муляр (36, 45), Музичук (50), А. Диняк (52) – Шпаков (12, 54), Гайдашевський (13), Щепанський (50), Костишин (54)

«Тетра»: Грабенчук, Муляр, Терлецький, Ярош, А. Салабай, Жилович, Н. Салабай, Т. Диняк, А. Диняк, Музичук, Скалій

«Ротор»: Лозінський, Мокроцький, Левченко, Шпаков, Ращик, Костишин, Ірклієнко, Щепанський, Гайдашевський, Пляхимович, Крутяков

Попередження: Ярош (20), Грабенчук (29), Н. Салабай (31), Жилович (44) – Ращик (42), Шпаков (54)

Завершував ігрову суботу стартовий поєдинок 1-ого туру розіграшу Кубку Виклику, в якому зустрічалися «Тетра» та «Ротор».

Вже перша осмислена атака в матчі завершилася взяттям воріт. Ярош прострілив з флангу, і сфера після рикошету від Шпакова змінила свій напрямок та залетіла у сітку воріт – 1:0. Забивши, «Тетра» вирішила не зупинятися на досягнутому, і вже дуже швидко змогла подвоїти власну перевагу у рахунку. Андрій Диняк знайшов на дальній стійці іншого Диняка, Тимофія, і той зусиль партнера не змарнував, прицільно в падінні пробивши у праву «шістку» – 2:0. Варто віддати належне «роторцям», які не знітилися після такого невдалого початку, і вже дуже швидко змогли відродити інтригу в матчі. Спочатку один м’яч відквитав Шпаков, який ефектно підсік шкіряний снаряд над голкіпером після скидки Гайдашевського, а через декілька секунд відзначився і сам Гайдашевський, який влучним ударом завершив фланговий простріл у виконанні Ращика – 2:2.

Основні події в матчі відбулися ж у його другій половині. З перших хвилин ініціативою заволоділа «Тетра», яка вже дуже швидко втілила власну ігрову перевагу у черговий забитий м’яч. Муляр, чудово зігравши на перехопленні, один в один обіграв Левченка, і прицільним ударом з розвороту в лівий верхній кут не залишив Мокроцькому жодних шансів – 3:2. Пропущений м’яч не на жарт по-спортивному розлютив «Ротор», який зусиллями Ращика вже в наступній атаці міг зрівняти цифри на табло, але на щастя для «Тетри» м’яч після удару Віталія із забійної позиції пролетів в лічених сантиметрах поруч із стійкою. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Дубль оформив Муляр, холоднокровно пробивши з лінії воротарського пробивши впритирку із стійкою після скидки Тимофія Диняка – 4:2. Номінальні гості, в надії змінити хід подій на майданчику, відразу перейшли на гру в п’ять польових, і вже дуже швидко цей тактичний хід «Ротора» себе виправдав. Скоротив розрив до мінімуму Щепанський, вдало зігравши на дальній стійці після прострілу Ращика – 4:3. Відповідь «Тетри» не забарилася. Забитий м’яч заніс собі в актив Музичук, який ефектним ударом в ліву «шістку» завершив блискучий сольний прохід у власному виконанні – 5:3. Через декілька миттєвостей довів рахунок в матчі до розгромного Андрій Диняк, якому після позиційної помилки «роторців» при розіграші зайвого залишалося лише влучити у порожню «рамку» – 6:3. Здавалося, що все в матчі вже вирішено, але зовсім по-іншому вважали підопічні Володимира Вариводського, які дуже швидко змогли відродити інтригу. Скоротив розрив у рахунку Костишин, блискуче зльоту пробивши у правий верхній кут після передачі врозріз від Ращика – 6:4. «Тетра» стала помітно нервувати, і перевищивши допустимий ліміт фолів, отримала дабл-пенальті у власні ворота. «Вирок» взявся виконувати Шпаков, і потужним ударом перевірив на міцність стійку, але далі ніхто не завадив тому ж Шпакову з другої спроби спокійно добити шкіряний снаряд у сітку – 6:5. В останні секунди «Ротор» відчайдушно намагався врятуватися від поразки, але номінальним господарям таки вдалося втримати переможний результат – 6:5 на користь «Тетри», яка завдяки цій перемозі суттєво покращує власні шанси на збереження прописки у дивізіоні 1.

Олександр Таран, прес-служба Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області

Updated: 02.03.2015 — 03:30

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.