Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Преміум-ліга: «Конфермат» робить перший крок до виходу у фінал

Чергові матчі плей-офф в дивізіоні 1 видалися неймовірно напруженими

Поступово виходить на фінішну пряму розіграш Преміум-ліги відкритого чемпіонату Хмельницького з футзалу, організований Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. У неділю, 1-ого березня, в дивізіоні 1 добігла до свого логічного завершення чвертьфінальна стадія плей-офф, а також був зіграний перший матч півфіналу, в якому зустрічалися «Конфермат» та «Газовик». Відзначимо, що усі без виключення зустрічі видалися неймовірно видовищними, сповна потішивши багаточисленну глядацьку аудиторію вишуканим та змістовним футзалом, та інтригою, яка жила до самісінького фінального свистка. Про все це далі в нашому огляді.

«Ковчег-Воля» – «Спортлідер-2» – 2:9 (0:5)

Арбітри: Куцак, Божко

Голи: Гранатюк (31), Леонов (54) – Полупан (5, 15, 37, 47), Хамдамов (10), Лещишин (19), Соколюк (27), Рябоконь (30, 39)

«Ковчег-Воля»: Дячук, Шитенков, Стець, Леонов, Бармак, Задерейко, Гранатюк

«Спортлідер-2»: Морозов, Хамдамов, Рябоконь, Подлюк, Лещишин, Соколюк, Кучір, Юхимович, Полупан, Поправка

Попередження: Шитенков (19), Бармак (26), Леонов (46)

Відкривав програму ігрової неділі заключний двобій 1-ого туру Кубку Виклику, в якому зустрічалися «Ковчег-Воля» та «Спортлідер-2».

Вже перша осмислена атака в матчі завершилася взяттям воріт. Відкрив рахунок у грі Полупан, який після помилки захисту «Ковчега-Волі» невідпорно пробив у лівий верхній кут з лінії воротарського – 0:1. «Лідери» не зупинялися на досягнутому, і невдовзі подвоїв перевагу власної команди Хамдамов, який влучним пострілом впритирку із стійкою замкнув націлений простріл на дальню стійку у виконанні Подлюка – 0:2. Номінальні господарі не опустили руки, і впродовж кількох наступних хвилин створили декілька стовідсоткових нагод для того, аби змінити цифри на табло. Забивати міг Леонов, який гарматним ударом зльоту в ліву «шістку» завершував поперечний пас від Шитенкова, однак, на щастя для «Спортлідера-2», м’яч після його удару прийняла на себе стійка воріт. Через декілька секунд змінювати цифри на табло повинен був Стець, але після вивівреної передачі від активного Шитенкова з кількох метрів пробив прямісінько у Морозова. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Дубль оформив Полупан, який після чудової гри на перехопленні прицільно пробив в праву «шістку» впритирку із стійкою – 0:3. Не встигли «ковчегівці» як слід прийти в себе, як знову були змушені розпочинати гру від центральної лінії. При розіграші штрафного удару Хамдамов покотив на набігаючого Лещишина, який точним пострілом впритирку із стійкою вкотре змусив в цій грі капітулювати Дячука – 0:4. Під завісу тайму довів рахунок в грі до непристойного Соколюк, який холоднокровним ударом в дальній кут завершив націлену передачу врозріз від Юхимовича – 0:5.

В другому таймі ігровий малюнок не змінився. Вже в його дебюті і до того більш ніж вагому перевагу номінальних гостей у рахунку закріпив Рябоконь, невідпорно пробивши зльоту у праву «шістку» після скидки Лещишина – 0:6. «Ковчег-Воля» не опустила руки, і вже в наступній атаці один м’яч відквитав Гранатюк, блискучим ударом в лівий верхній кут з лінії воротарського не залишивши Морозову жодних шансів – 1:6. Пропущений м’яч не на жарт по-спортивному розлютив підопічних Романа Шевчука, які провівши ударну п’ятихвилинку, довели рахунок на табло до хокейного. Спочатку хет-трик оформив Полупан, влучно пробивши у дальній кут після скидки Соколюка, а вже через декілька секунд вдруге приймав вітання від партнерів із забитим м’ячем Рябоконь, якому після затяжної атаки «лідерів» та серії помилок захисту номінальних господарів залишалося лише влучити у вже порожню ціль – 1:8. Невдовзі знову продемонстрував свої яскраві бомбардирські вміння Полупан, який гарматним ударом впритирку із стійкою завершив передачу Юхимовича, оформивши покер – 1:9. Активніше кінцівку зустрічі провели «ковчегівці», які зусиллями Леонова, що вразив вже порожню рамку після позиційної помилки номінальних гостей при розіграші п’ятого польового, змогли дещо підсолодити гіркоту власної поразки – впевнена перемога «Спортлідера-2» із рахунком 9:2.

«Конфермат» – «Газовик» – 2:1 (0:0)

Арбітри: Божко, Куцак

Голи: Бакалярик (34, 47) – Сакович (31)

«Конфермат»: Стаднік, Лисий, Безвещук, Овчинніков, Самсонюк, Вербовий, Гарієвський, Дележа, Бакалярик, Ткачук, Козелко, Маковійчук, Слівінський

«Газовик»: Петричук, Рефель, Вигоняйло, Глаз, Іщук, Баландюк, Нємий, Сакович, Ситнік, Мельник, Паюк, Давидний, Загородній, Чабан

Попередження: Дележа (26), Бакалярик (27) – Ситнік (26)

Вилучення: Дележа (54, повторне попередження)

Наступними на майданчик вийшли «Конфермат» та «Газовик», які очним поєдинком відкривали півфінальну стадію плей-офф турніру.

Розпочали гру суперники доволі жваво, відразу обмінявшись небезпечними випадами. Змінювати нулі на табло повинен був Безвещук, але вже поклавши на паркет Петричука, на щастя для номінальних гостей, з гострого кута пробив у стійку воріт. Відповідь «Газовика» не змусила на себе довго очікувати. Хорошу нагоду для того аби відзначитись мав Глаз, проте не зумів реалізувати вихід віч-на-віч із Слівінським. Наразі ініціативою заволоділи «конферматівці», які впродовж кількох наступних хвиилин створили декілька реальних нагод для того, щоб змінити цифри на табло на свою користь. Відкривати рахунок міг Дележа, який потужним ударом в праву «дев’ятку» з кута воротарського завершував стрімку багатоходівку своєї команди, проте Петричуку ціною надзусиль таки вдалося ліквідувати загрозу. В наступній атаці забивати повинен був Безвещук, але примудрився неймовірним чином з кількох метрів не влучити у порожній кут після націленої передачі Козелка у центр воротарського. Майже ледве не спрацювало відоме футбольне правило, однак Баландюк свій шанс змарнував, не зумівши з близької відстані замкнути перспективний простріл на дальню стійку у виконанні Мельника.

Найцікавіше ж відбулося на майданчику після перерви. Активніше другу половину гри розпочали гравці «Газовика», які вже дуже швидко повели у рахунку після грамотного розіграшу стандартного положення. Нємий з кутової позначки відпасував на набігаючого Саковича, який невідпорно пробив зльоту точнісінько у правий верхній кут – 0:1. Не встигли номінальні гості як слід відсвяткувати взяття воріт суперника, як вже самі були змушені розпочинати гру від центральної лінії. Бакалярик чудово зіграв на перехопленні, далі обіграв на швидкості Давидного, а потім несильним але точним ударом в нижній кут з-за меж карного майданчика не залишив Петричуку жодних шансів – 1:1. Забитий м’яч неабияк додав впевненості у своїх силах гравцям «Конфермата», які з кожною секундою все більше та більше нагнітали атмосферу біля воріт свого опонента. Виводити вперед у рахунку підопічних Віктора Власова міг Гарієвський, але свій шанс змарнував, не зумівши з близької відстані вразити вже фактично порожню ціль після розкішного прострілу на дальню стійку у виконанні Козелка. Через декілька секунд забивати міг і Безвещук, який прицільним ударом з розвороту в ліву «шістку» замикав скидку активного Козелка, але вкотре в цій грі від неприємностей «Газовик» врятував каркас воріт. «Конфермат» не зупинявся на досягнутому, і невдовзі втілив свою ігрову перевагу у черговий забитий м’яч. Бакалярик виявився найспритнішим у карному майданчику номінальних гостей після довгого вкидання від Слівінського, і ефектно переправивши головою шкіряний снаряд у ліву «шістку», оформив дубль – 2:1. Відповідь підопічних Віктора Муравського не змусила на себе довго очікувати. Слівінський ціною надзусиль парирував вбивчий удар від Саковича, а ось Паюк, який виявився першим на підборі, відверто вибачив суперника, не зумівши з кількох метрів влучити у вже порожню рамку. Кінцівка матчу видалася неймовірно напруженою. Не витримали нерви у Дележі, який отримавши другу жовту картку, залишив свою команду у меншості. «Газовик» відразу кинувся рятуватися від поразки, і на останніх секундах переводити гру в серію післяматчевих пенальті міг Баландюк, але після затяжної атаки номінальних гостей з кількох метрів пробив прямісінько у Слівінського. В підсумку – мінімальна перемога «Конфермата» з рахунком 2:1, який виходить вперед у півфінальній серії.

«Університет-Heliotherm» – «Кардіфф» – 2:2 (1:1) пен. 4:3

Арбітри: Божко, Куцак

Голи: Антонюк (15), Березовський (52) – Лук’янов (21), Лемішевський (44)

«Університет-Heliotherm»: Чекерський, Сяньков, Глушок, Воловик, А. Федорко, М. Федорко, Мороз, Антонюк, Овчинніков, Березовський, Шутяк, Сандулов, Чайковський

«Кардіфф»: Чиж, Лемішевський, Загуровський, Черкезов, Лук’янов, Яремчук, Манільчук, Пампурак, Калошин, Юрко, Заморока

Попередження: Глушок (12), Березовський (14), Сяньков (43) – Пампурак (37)

Серія пенальті: Лемішевський – 0:1, Мороз – 0:1 (стійка), Лук’янов – 0:2, Сяньков – 1:2, Черкезов – 1:3, Глушок – 2:3, Калошин – 2:3 (повз ворота), Овчинніков – 3:3, Яремчук – 3:3 (стійка), Березовський – 4:3

Завершував ігрову неділю останній поєдинок чвертьфінальної стадії, в якому долю путівки у наступний раунд визначали «Університет-Heliotherm» та «Кардіфф».

Розпочали гру активніше номінальні господарі, які і створили перший небезпечний момент в матчі. Змінювати нулі на табло міг Артем Федорко, але свій шанс змарнував, не зумівши з кількох метрів замкнути націлений фланговий простріл у виконанні Шутяка. «Універ» продовжував володіти ігровою перевагою, вже дуже швидко втіливши її у забитий м’яч. Гол заніс собі в актив Антонюк, який холоднокровним ударом в «будиночок» Чижу завершив блискучий сольний прохід у власному виконанні – 1:0. Підопічні Адальберта Руснака продовжували діяти першим номером, і через декілька хвилин подвоювати перевагу номінальних господарів у рахунку повинен був Артем Федорко, але свій шанс змарнував, з кількох метрів пробивши прямо у воротаря після філігранної передачі врозріз у виконанні Глушка. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Це Лук’янов виявився найспритнішим на дальній стійці після прострілу від Яремчука, і прицільним ударом в ліву «шістку» відновив статус-кво – 1:1. В наступній атаці виводити вперед у рахунку номінальних гостей міг Яремчук, проте чудеса воротарської майстерності продемонстрував Чекерський, ціною невеличкого ушкодження парирувавши гарматний удар впритул у виконанні Андрія. Під завісу тайму суперники обмінялися ще кількома гострими випадами. Близьким до голу був Лемішевський, але не зміг з кількох метрів влучити у вже порожню ціль після націленої передачі Черкезова від кутової позначки. Відповідь «Універа» не змусила на себе довго очікувати. Дубль оформлювати міг Антонюк, який на силу пробивав у лівий верхній кут після скидки Овчиннікова, проте вище всяких похвал у рамці воріт номінальних гостей зіграв Чиж, перевівши м’яч після підступного удару Володимира у стійку, від якої він і покинув межі майданчика.

Другий тайм теж видався доволі цікавим. Вже в його дебюті виводити вперед у рахунку «Кардіфф» міг Лук’янов, який потужно пробивав під поперечину з-за меж воротарського, але Чекерському з другої спроби таки вдалося ліквідувати загрозу. Номінальні гості продовжували діяти першим номером, і невдовзі змогли втілити власну ігрову перевагу у черговий забитий м’яч. «Кардіфф» заробив право на небезпечний штрафний удар поблизу воріт свого опонента, який холоднокровним ударом впритирку із стійкою реалізував Лемішевський – 1:2. Підопічні Адальберта Руснака не опустили руки, і вже в наступній атаці робити рахунок рівним міг активний Антонюк, але рятівником «Кардіффа» в цьому епізоді виявився Юрко, який в останній момент виніс шкіряний снаряд із лінії порожніх воріт. Відповідь номінальних гостей не змусила на себе довго очікувати. Лемішевський накрутив Глушка і врозріз відпасував на Черкезов, але той не зміг в ближньому бою переграти Чекерського. «Універ» в надії змінити хід подій на майданчику перейшов на гру з п’ятим польовим, і цей тактичний хід вже дуже швидко себе виправдав. Після затяжної атаки номінальних господарів Мороз вивів на ударну позицію Березовського, який зусиль партнера не змарнував, влучно пробивши з лінії воротарського впритирку із стійкою і перевівши гру в серію післяматчевих пенальті.

«Лоторея» видалася неймовірно напруженою. Спочатку свій удар не реалізував Мороз, який з «позначки» перевірив на міцність каркас воріт, але згодом відновив інтригу Калошин, який не зумів приборкати власні переживання і пробив повз ворота. Надалі всі гравці з пенальті були точними, а вирішальним став нереалізований удар Яремчука, який влучив у стійку – 4:3 на користь «Університету-Heliotherm» в післяматчевій серії пенальті, який тепер за вихід до фіналу позмагається із діючим переможцем змагань, «Спортлідером-3».

Олександр Таран, прес-служба Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області

Updated: 02.03.2015 — 10:53

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.