Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Преміум-ліга: інтрига загострюється

Чергові матчі стадії плей-офф в дивізіонах 2 та 3 видалися неймовірно напруженими

Входить у вирішальну стадію розіграш Преміум-ліги відкритого чемпіонату Хмельницького з футзалу, організованого Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Минулого вік-енду відбулися чергові матчі стадії плей-офф в дивізіонах 2 та 3, за підсумками яких визначилися імена перших учасників півфінального етапу турніру. Про все це і не тільки далі у нашому огляді.

«Прикордонник» – «Фаворит» – 4:1 (1:0)

Арбітри: Фарина, Сас

Голи: Куліковський (2, 32), Мельников (30, 41) – Веселовський (34)

«Прикордонник»: Ільков, Мельников, Куліковський, Дьомін, Цуприк, Власов, Голенко, Басистий, Тимощук

«Фаворит»: Януш, Мевша, Люховець, Альміз, Веселовський, Д. Огороднічук, Р. Огороднічук, Ткачишин

Попередження: Мельников (41)

Відкривав програму ігрового вік-енду заключний двобій 2-ого туру Втішного Кубку, у якому зустрічалися «Прикордонник» та «Фаворит». Перший тайм завершився за мінімальної переваги номінальних господарів, що обіцяло доволі цікаве продовження подій на майданчику після перерви, однак його свідками вболівальники у спорткомплексі ХНУ так і не стали. Виною тому, перш за все, більш ніж переконлива гра підопічних Сергія Каштеляна, які продемонструвавши на майданчику свої найкращі якості у другій 25-ти хвилинці, вже доволі швидко тричі змусили капітулювати Януша, зняли усі питання щодо переможця. «Фаворит» ж голом престижу, автором якого став Веселовський, зумів лише дещо підсолодити гіркоту власної поразки – 4:1 на користь «Прикордонника». В складі переможців найбільш помітним був тандем Куліковський-Мельников, кожен з якого оформив по дублю.

«Олімпік» – «Бамбук» – 5:3 (1:1)

Рахунок у серії: 1:1

Арбітри: Сас, Фарина

Голи: Кліщенко (21, 45), Муляр (36), Іваніцький (46), Деговець (49) – Антонов (7), Кушнірук (33), Кульбачний (42)

«Олімпік»: Чмелюк, Кліщенко, Деговець, Полупан, Муляр, В. Бабак, Іваніцький, Залевський

«Бамбук»: Олесь, Павліш, Стеценко, Кульбачний, Кушнірук, Кучерук, Антонов, Гарбар

Попередження: Кліщенко (19) – Олесь (33)

Вилучення: Антонов (47, кидок м’ячем в обличчя арбітра)

Неймовірно напруженим видався двобій між «Олімпіком» та «Бамбуком». Левову частку ігрового часу на майданчику привабливіше виглядали номінальні гості, які володіли мінімальною перевагою у рахунку, однак колектив із Старокостянтинова не опустив руки, і проявивши характер, видав на гора ударну двохвилинку, впродовж якої двічі змусив капітулювати Гарбара та схилив шальки терезів на свою користь. «Бамбук» розпочав помітно нервувати, і невдовзі не впорався з емоціями капітан «салатових», Олександр Антонов, який отримавши пряму червону картку та залишивши свою команду у чисельній меншості. Номінальні господарі таким подарунком долі скористалися сповна, і невдовзі безперечно кращий гравець «Олімпіка» в цій грі, Вадим Кліщенко, забив свій другий м’яч у грі, знявши усі питання щодо переможця – 5:3 на користь «Олімпіка», і тепер долю путівки у півфінал в боротьбі між цими суперниками визначить третій матч серії.

«Товтри» – «Мустанг-Автолідер» – 4:3 (2:1)

Арбітри: Фертюк, Попик

Голи: Сердунич (17), Бойко (19, 42, 47) – Третьяков (21, 44), Кореганов (48)

«Товтри»: Рудюк, Забродський, Червоняк, Бойко, Садовнік, Гаєвський, Чорний, Ліщук, Вільчинський, Дзюбак, Сердунич, Деркач

«Мустанг-Автолідер»: Кисельов, Петрук, Кореганов, Третьяков, Мельничук, Косевич, Сироватко, Будченко

Попередження: Червоняк (15)

З перемоги стартували у розіграші Кубку Виклику у дивізіоні 2 «Товтри», які в напруженій боротьбі дотиснули опір «Мустангу-Автолідера». З перших секунд суперники розпочали діяти у відкритій манері, відповідаючи атакою на атаку, і як часто буває у подібних випадках, все вирішила реалізація, яка в цей день кращою виявилася у номінальних господарів, які чотири з своїх численних атакувальних випадів довели до логічного завершення у вигляді забитих м’ячів. Як не старалися «мустангівці», в підсумку змогли відповісти лише трьома влучними ударами, чого виявилося замало бодай для нічиєї – непроста перемога «Товтр» із рахунком 4:3. В складі переможців найбільш активним був Володимир Бойко – в його активі три забиті м’ячі.

«Лада» – «Патріот» – 6:3 (3:0)

Рахунок у серії: 1:1

Арбітри: Попик, Фертюк

Голи: Іск. Умаров (6), Іщук (20, 49), Лисюк (25), Мустафін (46), Дияк (49) – Патоїшин (29), Папроцький (42, 44)

«Лада»: Анд. Панасенков, Іщук, Мустафін, П. Шульган, Іск. Умаров, Підлісний, Лисюк, Дияк, А. Шульган, Малюта

«Патріот»: Лівчинський, Атласюк, Патоїшин, Папроцький, Марущак, Дрижа, Микитюк, Марчук, Вольський

Попередження: П. Шульган (24)

Вилучення: Микитюк (9, удар головою в обличчя арбітра)

Порадувала своїх вболівальників «Лада», яка в другій грі чвертьфінальної серії плей-офф впевнено переграла «Патріот». Фактично, доля зустрічі була вирішена ще у першій 25-ти хвилинці, впродовж якої номінальні господарі в ефектному стилі провели три «сухі» м’ячі у ворота Лівчинського. Після відпочинку Папроцькому і компанії вдалося дещо вирівняти хід подій на майданчику, однак нівелювати відставання за підсумками першої половини матчу «патріотівці» не зуміли. Затьмарився ж поєдинок грубим вчинком гравця «Патріота», Євгена Микитюка, який не стримавши власних емоцій не знайшов нічого кращого, як вдарити головою у обличчя арбітра матчу, і вочевидь, тепер отримає довгострокову дискваліфікацію. В підсумку – 6:3 на користь «Лади», і тепер на суперників очікує вирішальний, третій, матч серії.

«Вентс» – «Олімп» – 4:4 (0:1) пен. 4:3

Рахунок у серії: 2:0

Арбітри: Бойко, Гончарук

Голи: Восканян (31), Монастирський (35), Луцюк (46), Побережник (47) – Романов (24), Блажко (28, 41), Подневич (43)

«Вентс»: Болістовський, Восканян, Побережник, Д. Жаріков, Монастирський, Луцюк, Святий, Бідюк, Бондар, Сторожук

«Олімп»: Гайновський, Гуліватий, Романов, Блажко, Подневич, Гуценюк, Біляк, Наконечний, Берлінський

Попередження: Д. Жаріков (35)

Післяматчеві пенальті реалізували: Побережник, Д. Жаріков, Монастирський, Святий – Гуліватий, Романов, Подневич

Післяматчеві пенальті не реалізували: Блажко, Гуценюк

Першим півфіналістом плей-офф у дивізіоні 2 став «Вентс», який вдруге в чвертьфінальній серії здолав «Олімп». Хоча не все так погано складалося для команди з Деражні, які в цьому матчі активно намагалася діяти першим номером, і постійно вела у рахунку, однак «вентсівцям» за рахунок злагоджених та грамотних дій при розіграші п’ятого польового майже відразу вдавалося відіграватися. В підсумку – бойова нічия із рахунком 4:4, і як у першому матчі цих команд, все вирішувалося у серії післяматчевих пенальті.

У «лотореї» холоднокровнішими були номінальні господарі, які реалізували усі свої чотири удари з «позначки». А ось нерви команди із Деражні виявилися не такими міцними – удар Гуценюка парирував Восканян, а Блажко пробив з «точки» повз ворота – 4:3 на користь «Вентса», який вдруге перемагає у серії між цими суперниками і крокує до півфіналу, а ось на симпатичний в ігровому плані «Олімп» очікують матчі Кубку Поділля.

«Красилів-Ортопед» – «Філтекс-Аваль» – 3:1 (2:1)

Рахунок у серії: 2:0

Арбітри: Гончарук, Бойко

Голи: Мельник (1, 4), Середюк (42) – Васільєв (10)

«Красилів-Ортопед»: Борщ, Алексеєв, Мельник, Когут, Федченко, Перцович, Худік, Вербовий, Середюк, Антонець, Дячук, Кльоц

«Філтекс-Аваль»: Незборецький, Васильчук, Шляховий, Вакух, Яковчук, Чижов, Ярославський, Васильєв, Дацишин, Юнчик, Хдейр, Подольський

Ще одним півфіналістом плей-офф у дивізіоні 2 став «Красилів-Ортопед», який і в другому матчі серії переграв «Філтекс-Аваль». Номінальні господарі неймовірно вдало розпочали матч, і після дублю Мельника вже на 4-ій хвилині володіли комфортним гандикапом у два забиті м’ячі. Віддамо належне «Філтексу-Аваль», який не опустив руки і вже доволі швидко завдяки голу Васільєва зумів скоротити відставання у рахунку до мінімуму, однак на більше зусиль номінальних гостей у цьому матчі не вистачило. Далі команда із Красилова всіціло тримала нитки гри у своїх руках, однак забити спромоглася лише раз. Зробив це Середюк, гол якого зняв усі питання щодо переможця – 3:1 на користь «Красилова-Ортопеда», який у хорошому настрої крокує до півфіналу плей-офф.

«Новатор» – «Менс» – 3:4 (1:1)

Арбітри: Бойко, Гончарук

Голи: Тернавський (15), Лисий (35), Мельник (44) – Шадрін (22, 29, 50), Вінницький (31)

«Новатор»: Жовнір, Новік, Осадчук, Тернавський, О. Вараниця, Мельник, Горошко, Лисий

«Менс»: Є. Павлюк, Лисий, Гілюк, Юзвак, Вінницький, Шадрін, Дарченко

Неймовірно напруженим видався заключний двобій 2-ого туру Кубку Виклику у дивізіоні 2 між «Новатором» та «Менсом». Левову частку ігрового часу на майданчику можна було спостерігати рівну гру, яка справедливо знаходила своє відображення у цифрах на табло. Здавалося, що так все і завершиться, однак зовсім іншої думки на рахунок цього був Шадрін, який вразивши ворота суперника на останніх секундах приніс номінальним гостям важливі три очки – 4:3 на користь «Менса».

«ЕкоАльт-Адрія» – ФК «ЛП-Добряк» – 9:4 (6:1)

Арбітр: Юдін

Голи: Трофанюк (2, 11), Шнира (10, 46), Лис (12, 23), Яворський (23, 42), Музика (24) – А. Муравський (22), Скальський (29), О. Муравський (40), Жучковський (42)

«ЕкоАльт-Адрія»: Рогульський, Музика, Трофанюк, Яворський, Шнира, Лис, Щепінський, Коник

ФК «ЛП-Добряк»: Палійчук, Скальський, Пучков, Жучковський, А. Муравський, О. Муравський, Зінченко

Попередження: Лис (38)

Володарем Кубку Виклику у дивізіоні 3 стала «ЕкоАльт-Адрія», яка в 2-ому турі переграла ФК «ЛП-Добряк». Номінальні господарі неймовірно вдало провели перший тайм, вирушивши на перерву із відчутним гандикапом у п’ять забитих м’ячів, зробивши цим самим вагому заявку на підсумковий успіх. Після відпочинку номінальним гостям вдалося вирівняти хід гри, однак нівелювати відставання за підсумками першої 23-ти хвилинки Муравський і компанія не зуміли – 9:4 на користь «ЕкоАльт-Адрії», яка здобувши почесний трофей, у хорошому настрої підходить до стикових матчів плей-офф за збереження прописки у дивізіоні 3. В складі переможців найбільш активним був квартет Трофанюк-Шнира-Лис-Яворський, кожен з якого по два рази залишав у воротах суперника свій «автограф» у вигляді забитих м’ячів.

«AVIVA» – «Дантист» – 5:5 (2:1) пен. 3:4

Рахунок у серії: 1:1

Арбітр: Муляр

Голи: Якубов (1, 20, 35, 36), Кравецький (27) – Розуман (3, 34), Кукурудза (44), Улітін (45), Терещенко (46)

«AVIVA»: Бондаренко, Вислободський, Якубов, Кравецький, Чеботарьов, Доліба, Клімішин, Резніченко, Рабченюк, Казва, Подуфалий

«Дантист»: Рибак, Кукурудза, Мельник, Стефанишин, Улітін, Бондар, Кузема, Розуман, Терещенко, Лупійчук, Кубряк

Попередження: Кравецький (25), Клімішин (30) – Бондар (22), Розуман (35)

Післяматчеві пенальті реалізували: Бондаренко, Якубов, Кравецький – Кукурудза, Стефанишин, Бондар, Терещенко

Післяматчеві пенальті не реалізували: Вислободський, Резніченко – Мельник

Неймовірно напруженим видався другий чвертьфінальний двобій серії плей-офф між «AVIVA» та «Дантистом». Всередині другого тайму привабливішими шанси на підсумковий успіх виглядали у номінальних господарів, які володіли відчутним гандикапом у три забиті м’ячі, однак віддамо належне «дантистам», які проявивши характер та неймовірну жагу до перемоги тричі змусили капітулювати Бондаренка впродовж трьох останніх хвилин ігрового часу, перевівши гру у серію післяматчевих пенальті. В «лотореї» примхлива пані Фортуна посміхнулася «Дантисту», гравці якого реалізували чотири удари з «позначки». «AVIVІ» ж подібне вдалося лише три рази – 4:3 на користь «Дантиста» в серії післяматчевих пенальті, який завдяки цьому успіху зрівнює рахунок у чвертьфінальній серії плей-офф.

«Родові помістя-Адвокат» – «ККФА-Vivasan» – 4:3 (3:1)

Рахунок у серії: 2:0

Арбітр: Щепанський

Голи: Забавчук (9), Козак (12), Білецький (16, 28) – Матковський (10), Сушицький (27), Гамолов (46)

«Родові помістя-Адвокат»: Кащенко, Зозуля, Козак, Галюк, Горчиця, Крафт, Білецький, Дунець, Кравчук, Забавчук, Буткевич, Цибрій, Шевчук

«ККФА-Vivasan»: Токовенко, Гамолов, Маркович, Суліма, Забавський, Матковський, Дрозда, Сушицький, Феринський, Рудоман, Жовтобрюх, Мельник, Гуторов, Свідерський

Попередження: Рудоман (19)

У дивізіоні 3 першим півфіналістом плей-офф стали «Родові помістя-Адвокат», які в запеклій боротьбі здолали опір «ККФА-Vivasan». Перший тайм впевненіше провели підопічні Віктора Буткевича, які вирушили на перерву із вагомим гандикапом у два забиті м’ячі, однак «вівасанівці» не опустили руки, і у другій 23-ти хвилинці зуміли скоротити відставання у рахунку до мінімуму та відродити інтригу у матчі. Повіривши у власні сили, Сушицький і компанія відчайдушно прагнули врятуватися від поразки, однак підопічним Віктора Буткевича ціною надзусиль таки вдалося втримати переможний результат – 4:3 на користь «Родових помість-Адвокату», які здобувають другу перемогу у серії, а з нею  путівку до півфіналу плей-офф. У складі переможців найбільш активним був Сергій Білецький – в його доробку два забиті м’ячі.

«Ветеран» – «Атлетик-Ферозіт» – 6:6 (3:2) пен. 0:3

Рахунок у серії: 0:2

Арбітр: Щепанський

Голи: Ращик (11, 40), Сендель (19, 22, 28), Матанчук (28) – Базелюк (14, 32, 38), Яюс (23), Ліповуз (43, 46)

«Ветеран»: Лановий, Деусов, Ращик, Сендель, В. Лазарчук, Туз, Матанчук, Рендяк, Борисюк

«Атлетик-Ферозіт»: Тюменцев, Яюс, Розізнаний, Ярмоленко, Ліповуз, Панчук, Босак, Кривак, Базелюк, Степанюк, Денисюк

Попередження: Босак (27), Яюс (34)

Вилучення: Лановий (35, позбавлення суперника явної можливості забити м’яч)

Післяматчеві пенальті реалізували: Ярмоленко, Ліповуз, Степанюк

Післяматчеві пенальті не реалізували: Деусов, Ращик, Сендель – Босак

Ще одним півфіналістом плей-офф у дивізіоні 3 став «Атлетик-Ферозіт», який і в другій грі серії переграв «Ветеран». Хоча, не все так погано розпочиналося для «ветеранів», в складі яких вже звично солював тандем Ращик-Сендель. В середині другого тайму номінальні господарі володіли відчутною перевагою у чотири (!) забиті м’ячі, однак примудрилися її змарнувати. «Допомогло» у цьому вилучення голкіпера, Анатолія Ланового. Після цього «Ветеран» розпочав помітно нервувати, а ось його суперник навпаки відчув впевненість у власних силах, і проявивши характер та майже феноменальну реалізацію зуміли перевести гру в серію післяматчевих пенальті – нічия з рахунком 6:6 в основний час.

В «лотореї» забивали з «точки» ж лише гравці «Атлетика-Ферозіта», а ось досвідчені виконавці «Ветерану» свої спроби змарнували: удар Деусова парирував голкіпер, Ращик з «точки» поцілив у поперечину, а ось лідер атак «ветеранів», Олексій Сендель, не зумів приборкати власні емоції та пробив вище воріт. В підсумку – 3:0 на користь «атлетиків» в серії пенальті, які завдяки цьому успіху здобувають путівку до півфіналу, а ось на «Ветеран», який став переможцем регулярного чемпіонату, очікує боротьба в Кубку Поділля.

«Карат-Олешин» – «ЕкоАльт» – 3:3 (1:3) пен. 2:4

Рахунок у серії: 1:1

Арбітр: Щепанський

Голи: Сінькевич (10), Століта (26), Садовський (36) – Мокрота (11), Тихонюк (13), Кримінський (22)

«Карат-Олешин»: Нагорняк, Садовський, Століта, Гуляк, Хребтатий, Сінькевич, Гринчук, Лисий, Пасічник

«ЕкоАльт»: Величко, Тихонюк, Михайлов, Мокрота, Булка, Камінський, Кримінський, Рибчинський, Щіпановський

Попередження: Щіпановський (28), Камінський (39)

Післяматчеві пенальті реалізували: Століта, Гуляк – Тихонюк, Михайлов, Мокрота, Рибчинський

Післяматчеві пенальті не реалізували: Гринчук, Пасічник

В заключному матчі ігрового вік-енду святкував перемогу «ЕкоАльт», який в наднапруженому поєдинку здолав опір «Карату-Олешина». «Каратівці» розпочали впевнено матч, і на 10-ій хвилині повели у рахунку після голу Сінькевича. Це не на жарт по-спортивному розлютило гравців «ЕкоАльта», які тричі змусивши капітулювати Нагорняка ще до перерви, перевернули у матчі все з ніг на голову – 1:3. Після перерви привабливіше виглядали вже номінальні господарі, які завдяки голам Століти та Садовського вже доволі швидко зробили рахунок на табло рівним. В основний час глядачі забитих м’ячів так і не побачили, і згідно регламенту, подальша боротьба перейшла в серію післяматчевих пенальті.

У «лотореї» нерви міцнішими виявилися у гравців «ЕкоАльту», які всі свої удари з позначки реалізували, що номінальним господарям вдалося лише двічі – 4:2 на користь «ЕкоАльту» в серії післяматчевих пенальті, і долю путівки до півфіналу визначить вирішальний, третій, матч серії.

Олександр Таран, прес-служба Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області

Updated: 01.03.2016 — 14:46

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.