Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Шкільна футзальна ліга Хмельницького: тріумф Ліцею №17 та НВК №10 + ФОТО

Завершився  четвертий за ліком розіграш Шкільної футзальної ліги Хмельницького під патронатом президента ФК «СПОРТЛІДЕР+», Івана Гончара

Став надбанням історії  четвертий за ліком розіграш Шкільної футзальної ліги Хмельницького під патронатом президента ФК «СПОРТЛІДЕР+», Івана Гончара. Протягом трьох тижнів точилась боротьба за головний трофей змагань одразу у двох вікових групах, і у суботу, 12-ого березня,  нарешті стали відомі імена усіх переможців та призерів турніру.

Ігрову програму заключного дня змагань відкривали фінальні поєдинки Малого Кубку у обох вікових групах. Першими на майданчик вийшли НВК №28 та приватна школа «Гармонія». Фактично, доля зустрічі була вирішена ще у першій 15-ти хвилинці, впродовж якої номінальні господарі провели шість м’ячів без відповіді у ворота свого опонента. Після відпочинку підопічні Михайла Коваленка не зупинилися на досягнутому, і ще тричі змусивши капітулювати Колібабу, зняли усі питання щодо переможця ще задовго до фінального свистка. «Гармонія» ж на все це зуміла відповісти лише голом престижу – 9:1 на користь НВК №28, яка стає володарем Малого Кубку у молодшій віковій групі.

Володаря Малого Кубку у старшій віковій групі в очному протиборстві визначали в очному протиборстві ЗОШ №14 та ЗОШ №22. Після жвавого стартового відрізку матчу, впродовж якого забитими м’ячами обмінялися Охоцький та Акішев, поступово ігрова ініціатива перейшла на бік номінальних гостей, які видавши ударну двохвилинку під завісу першого тайму, впродовж якої капітулювати Шаблевського змушували Любінецький та Чернов, зробили вагому заявку на підсумковий успіх. Проте перед самісіньким свистком на на перерву Мізюк скоротив відставання у рахунку до мінімального – 2:3. Після перерви привабливіше виглядали гравці ЗОШ №14, які завдяки дублю Охоцького зуміли перевернути у матчі все з ніг на голову – 4:3. Віддамо належне номінальним гостям, які не опустили руки, і завдяки голу Каленчука, який ефектно пробив під поперечину після розіграшу ауту, зуміли перевести гру в серію післяматчевих шестиметрових ударів – нічия в основний час із рахунком 4:4. В «лотореї» пані Фортуна посміхнулася ЗОШ №22, яка реалізувала чотири удари з «позначки», що її суперникам вдалося лише двічі – непроста перемога ЗОШ №22 із рахунком 4:2 в серії післяматчевих 6-ти метрових ударів, яка здобуває Малий Кубок у старшій віковій групі.

Далі відбулися поєдинки за треті місця у обох вікових групах. Першими на майданчик вийшли НВК №10 та ЗОШ №8. Початок матчу суперники провели на зустрічних курсах, і вже доволі швидко забитими м’ячами обмінялися Донець та Грищук, які виявлялися в потрібний час та в потрібний час після розіграшів стандартних положень – 1:1. В дебюті другої 15-ти хвилинки Щербей, влучним ударом в праву «шістку» завершивши стрімку контратаку своєї команди, вивів вперед у рахунку номінальних гостей, однак вже через декілька миттєвостей Зданевич, вдало зігравши на добиванні, знову зробив рахунок на табло рівним – 2:2. Пропущений м’яч не на жарт по-спортивному розлютив ЗОШ №8, лідер атак якої, Кирило Сторожук, зірвав гучну овацію трибун голом у власному виконанні, ефектним перекатом спочатку прибравши захисника а потім прицільно пробивши під голкіпером, однак втримати перемогу номінальним гостям не вдалося. На останній хвилині основного часу Долгов, прицільно пробивши з гострого кута, перевів гру в серію післяматчевих пенальті, де нерви виявились у номінальних господарів – 2:1 на користь НВК №10, яка завдяки цьому успіху здобуває бронзові медалі у молодшій віковій групі.

В старшій віковій групі «бронзу» здобула команду Ліцею №17, яка у вирішальному матчі переграла НВО №5. Перший тайм звітного протистояння завершився за нічийного рахунку, що обіцяло доволі цікаве продовження подій на паркеті після перерви, однак його свідками численні вболівальники так і не стали. Виною тому, перш за все, більш ніж переконлива гра номінальних господарів у другій 20-ти хвилинці, які завдяки голам Лавренчука та Мазурова доволі швидко зняли усі питання щодо переможця – 3:1 на користь Ліцею №17, який стає третім на фініші змагань у старшій віковій групі.

А далі було найцікавіше – фінальні матчі, які і повинні були назвати імена тріумфаторів четвертого за ліком розіграшу Шкільної футзальної ліги Хмельницького під патронатом президента ФК «СПОРТЛІДЕР+», Івана Гончара. Долю володаря чемпіонської корони у молодшій віковій групі визначали Ліцей №17 та ЗОШ №27. Розпочали гру краще номінальні господарі, які вже доволі швидко повели у рахунку після голу Вандоляка, однак «ліцеїсти» не опустили руки, і всередині другого тайму відновили статус-кво зусиллями Данилюка, який як по нотах розіграну швидку контратаку номінальних гостей завершив влучним ударом в праву «шістку». В основний час суперники створили масу нагод для того, аби вразити ворота одне одного, однак більше забитих м’ячів вболівальники так і не побачили – нічия із рахунком 1:1, і все вирішувалося у серії післяматчевих пенальті. Героєм «лотореї» став кіпер «ліцеїстів», Олексій Сікорський, який спочатку парирував три постріли з «позначки», а потім холоднокровно реалізував вирішальний удар у серії – 2:1 на користь Ліцею №17 в серії 6-ти метрових ударів, яка завдяки цьому успіху здобуває титул чемпіона у молодшій віковій групі, і право представляти Хмельниччину у фінальному етапі Шкільної футзальної ліги України.

У фінальній грі у старшій віковій групі силами мірялися НВК №10 та ЗОШ №1. Розпочали активніше матч номінальні господарі, які всередині першого тайму повели у рахунку після голу Піцана, який влучно пробив у праву «шістку» після «стіночки» з Сулімою – 0:1. Забитий м’яч неабияк додав впевненості НВК №10, яка невдовзі подвоїла власну перевагу завдяки Суліми, який після вдалої гри у відборі, холоднокровно пробив у нижній кут з лінії воротарського, однак такий рахунок на табло тримався не дуже довго. Це Ковальчук блискучим ударом в ліву «шістку» скоротив відставання у рахунку до мінімального – 1:2. Не встигли підопічні Олексія Горенка як слід відсвяткувати взяття воріт суперника, як невдовзі вже і сама була вимушена розпочинати гру від центральної лінії. Відновив перевагу НВК №10 у два м’ячі Іщак, влучно пробивши з середньої дистанції – 1:3. Номінальні господарі, відчувши впевненість у власних силах, стали наполегливіше діяти в атаці, і через декілька хвилин Сич, вдало зігравши на добиванні після удару Суліми, довів рахунок на табло до розгромного – 1:4. Віддамо належне підопічним Олексія Горенка, які не опустили руки, і продемонструвавши характер зуміли відродити інтригу в матчі. Спочатку один м’яч відквитав Бойко, холоднокровно реалізувавши пенальті, а невдовзі Садовий влучним пострілом скоротив відставання у рахунку до мінімального, однак на більше зусиль ЗОШ №1 у цьому матчі не вистачило – 4:3 на користь НВК №10, яка і стає чемпіоном турніру у старшій віковій групі!

Після того, як згас пил усіх баталій, відбулася яскрава церемонія нагородження, в ході якої переможці та призери змагань, а також тріумфатори в індивідуальних номінаціях отримали з рук гравців та керівництва ФК «Спортлідер+», а також керівника комітету з розвитку аматорського, студентського та масового футзалу Асоціації футзалу України, Сергія Миколайовича Бабікова, нагороди та цінні подарунки. Приємним бонусом для переможців стали подарункові сертифікати від технічного партнеру турніру, компанії «ARTY SPORT», на виготовлення комплектів нової ігрової форми для юних футзалістів.

Далі надаємо Вашій увазі повний перелік лауреатів:

Старша вікова група

1 місце – НВК №10

2 місце – ЗОШ №1

3 місце – Ліцей №17

4 місце – НВО №5

Володар Малого Кубку – ЗОШ №22

Фіналіст Малого Кубку – ЗОШ №14

Кращий гравець – Бойко Владислав (ЗОШ №1)

Кращий воротар – Гарматюк Богдан (НВО №5)

Вікриття турніру – Савчук Гліб (Ліцей №17)

Кращий універсальний гравець – Піцан Владислав (НВК №10)

VIP-гравець – Фостик Богдан (ЗОШ №22)

Молодша вікова група

1 місце – Ліцей №17

2 місце – ЗОШ №27

3 місце – НВК №10

4 місце – ЗОШ №8

Володар Малого Кубку – НВК №28

Фіналіст Малого Кубку – Приватна школа «Гармонія»

Кращий гравець – Козак Дмитро (ЗОШ №27)

Кращий воротар – Дубовий Іван (НВК №10)

Вікриття турніру – Рівний Дмитро (НВК №28)

Кращий універсальний гравець – Нагорняк Володимир (Ліцей №17)

VIP-гравець – Сторожук Кирило (ЗОШ №8)

Також пам’ятними призами та сувенірами були нагороджені викладачі фізичного виховання наступних навчальних закладів:

Михальчук Микола (Ліцей №17)

Власов Віктор (ЗОШ №27)

Сергеєв Лев (НВО №5)

Заяць Павло (ЗОШ №22)

Горенко Олексій (ЗОШ №1)

Зубатюк Наталія (НВК №10)

На цій мажорній ноті і завершилось наше масштабне футзальне свято, яке подарував футзальний клуб «Спортлідер+» школярам міста. До нових зустрічей у Шкільній футзальній ліізі Хмельницького під патронатом президента ФК «СПОРТЛІДЕР+», Івана Гончара!

А на завершення – надаємо вашій увазі фотоогляд заключних матчів турніру та урочистої церемонії нагородження:

Олександр Таран, прес-служба ФК «Спортлідер+»

Updated: 13.03.2016 — 22:57

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.