Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

“Енергія” – чемпіон України з футзалу сезону 2015/2016 років! + ВІДЕО

Підопічні Максима Павленка у овертаймі вирішальної, п’ятої гри фінальної серії дотиснули харківський “Локомотив”, і після чотирирічної перерви повернули чемпіонський кубок до Львова

“Локомотив” – “Енергія” – 3:5 ОТ
Голи: Д. Сорокін (18), Валенко (38), Шотурма (39) – Мик. Грицина (5, 21, 44), Кузь (37), Коваль (49)
“Локомотив”: Литвиненко (Савенко, 38; Іваняк, 46) – Валенко, Д. Сорокін, Журба, Бондар – Федорченко, Шотурма, О. Сорокін, Рогачов – Кисельов, Сірий, Білоцерківець
“Енергія”: Кардаш – Мик. Грицина, Легендзевич, Павленко, Коваль – Радевич, Федюк, Денис, Кузь
Попередження: Шотурма (29) –Кузь (37), Федюк (39)
Рахунок у серії – 2:3

Незважаючи на те, що суперники давно знають один одного, “Локомотив” і “Енергія” почали гру з розвідки боєм, яка проходила в атакуючому ключі. Мабуть, у кожній з команд була установка на швидкий гол. Тому, не дивно, що на перших хвилинах обидва колективи обмінялися моментами. Тим не менш, створювалося враження, що “Локомотив” у дебюті зустрічі діяв трохи активніше. Однак, цю активність “Локо” зупинив гол “Енергії” на 5-й хвилині. Легендзевич викотив м’яч Миколі Грицині, той розібрався з Шотурмою і змусив капітулювати Литвиненка. Так рахунок став 1:0 на користь гостей.

Звісно, після цього “Локомотив” захотів відразу ж відігратися. Проте, зробити це виявилось не так просто. “Енергія” тут же перейшла на гру другим номером. Варто зауважити, що ця гра у підопічних Максима Павленка виходила досить-таки непогано. “Енергетики” щільно грали зі своїми опонентами, не даючи їм розігратися, а якщо у харків’ян і були удари по воротах, то вони йшли або повз, або в Кардаша. Крім того, “біло-зелені” гостро контратакували. Щоправда, робили вони це нечасто, але все-таки ці випади несли в собі небезпеку. Варто додати, що у “залізничників” було дуже багато браку в передачах. У “енергетиків” неточних передач було поменше, і це, звісно, теж було на руку галичанам.

1

Тим не менш, після екватора першого тайму підопічні Євгена Ривкіна почали потихеньку “прокидатися”. А прокинулися вони вже на 15-й хвилині, коли Бондар небезпечно пробивав по воротах Кардаша. Це вже був серйозний “дзвіночок” для гостей. Тим не менш, вони продовжували тримати потрібний для себе рахунок. Однак, на 18-й хвилині Дмитро Сорокін, який, мабуть, був одним з найактивніших гравців у складі “Локомотива”, все-таки зміг зрівняти рахунок. Трохи пізніше той же 10-й номер “Локо” ледь не вивів свою команду вперед, але “енергетикам” на цей раз пощастило. До кінця тайму жодній з команд не вдалося схилити шальки терезів на свою користь, тому все найцікавіше вони залишили на другий тайм.

А ледве розпочалася друга 20-хвилинка, як “Енергія” повела в рахунку. І знову автором голу став Грицина-старший. Коли він забивав, йшла тільки 21-ша секунда другої половини зустрічі. Тепер “Локомотиву” знову потрібно було відіграватися. Але проблема в тому, що “Локомотив” продовжував грати практично в такому ж стилі, як і в першому таймі. Так, він володів ініціативою, грав першим номером, але не вистачало креативу попереду. До того ж, у діях “залізничників” знову виникав брак. І це, відповідно, ускладнило задачу харків’янам. Львів’яни ж атакували дуже рідко. Однак, іноді вони все-таки знаходили можливість перевірити Литвиненко на предмет готовності до поєдинку. Але при цьому все ж біля воріт Кардаша небезпечних моментів було трохи більше. І голкіперу “Енергії” доводилося виручати свою команду. А на 34-й хвилині рахунок ледь не став 3:1 на користь львів’ян. Коваль здорово зіграв індивідуально, але Литвиненко врятував “Локомотив” від голу, залишивши своїм одноклубникам шанси для того, щоб врятувати гру.

2

На 37-й хвилині Євген Ривкін взяв тайм-аут, і це означало, що після цього напевно “Локо” піде вперед з п’ятим польовим. Але замість цього наставник “Локомотива” випустив Білоцерковця на позицію “стовпа”. Це рішення виявилося помилковим, оскільки в контратаці Кузь зробив рахунок 3:1 на користь “Енергії”. І тут вже харків’янам нічого не залишалося, окрім як йти на ризик. Валенко вийшов п’ятим, і незабаром саме він пробив здалеку, до чого Кардаш, напевно, виявився не готовим – 2:3. Після цього “Локомотив” не зменшив оберти. Він посилив тиск на ворота “Енергії”, і на 39-й хвилині Шотурма зрівняв рахунок.

Гнані рідними вболівальниками, “залізничники” тут же пішли дотискати своїх суперників. І вони були до цього близькі. Так, в одному з епізодів Коваль ледь не зрізав м’яч у свої ворота, а в іншому моменті Кардаш впорався з ударом Дмитра Сорокіна. Крім того, у львів’ян вже було п’ять командних фолів, тому будь-яке таке порушення могло призвести до дабл-пенальті. “Енергетики” все-таки вистояли, але це був ще не кінець – попереду були два екстра-тайми по п’ять хвилин кожен.

Наставник “Енергії” Максим Павленко урізав склад своїх четвірок, посадивши на лаву запасних молодих Легендзевича і Радевича. З одного боку – це був шанс для “Локомотива”, у якого довша лава запасних. Але з іншого боку – від “Енергії” навіть у такому усіченому складі слід було чекати неприємностей. Однак, перший екстра-тайм проходив переважно під диктовку “Локомотива”. Але все вийшло так, що на 44-й хвилині м’яч опинився у воротах саме “Локомотива”. Це Микола Грицина пробив по воротах Савенко після того, і сфера таки закотилася у сітку воріт “Локо”.

У час, що залишився до кінця першого екстра-тайму час і протягом усієї другої додаткової 5-хвилинки “Локомотив” намагався відігратися, але робив це безуспішно. Зрештою, на 48-й хвилині “Локо” знову пішов з п’ятим, але на цей раз їм був Журба. Однак, всі зусилля “залізничників” перекреслив гол Коваля на 49-й хвилині – Сергій точно пробив по порожніх воротах харків’ян. Після цього “Локомотив” вже за інерцією йшов вперед, але забити у ворота Кардаша не виходило.

s1490060

І все це призвело до того, що “Енергія” змогла відстояти переможний рахунок і стала чемпіоном України сезону 2015-2016 років. Для львівської команди це третій титул в історії. Чотири роки тому “енергетики” в останній раз перемагала в чемпіонаті, обігравши як раз “Локомотив”. І ось тепер “Енергія” – знову на троні.

Артем Терентьєв, UA-Football

 

Updated: 23.05.2016 — 11:36

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.