Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Євро-2014: чергова нічия Хорватії, драматична перемога Азербайджану

Надаємо вашій увазі огляд четвертого ігрового дня чемпіонату Європи з футзалу

У своєму другому матчі групи D хорвати практично повторили сценарій першого, зробивши рахунок 3:3 в самій кінцівці зусиллями Матія Цапара, який змінив воротаря. Тепер для потрапляння до чвертьфіналу чехам швидше за все доведеться обігравати Іспанію, найсильнішу збірну Старого Світу.

У своєму стартовому матчі на ЄВРО-2014 з футзалу збірна Азербайджанустворила собі масу проблем, але забила п’ять голів (!) при грі без воротаря і вирвала перемогу на останній хвилині.

ХОРВАТІЯ – ЧЕХІЯ – 3:3
Гра почалася дуже динамічно, але, мабуть, команди вели себе на паркеті занадто метушливо. Перший удар в бік воріт відбувся на третій хвилині, коли не влучив у ціль чех Лукаш Решетар. В одній з атак у відповідь воротар Лібор Герчак не дав переграти себе Франко Єловчічу, одному з героїв матчу хорватів з іспанцями – 3:3.

Часом атаки хорватів проходили на справді божевільних швидкостях. В одному з епізодів захисник Іржі Новотни в підкаті перервав найнебезпечнішу діагональ, а незабаром Яків Грцич, що відбув дискваліфікацію, опинився віч-на-віч з Решетаром, але не влучив у дальній кут. Чехи трималися з останніх сил – моменти біля їх воріт виникали один за іншим.


У ході однієї з рідкісних контратак Іржі Новотни пробив з краю, запустивши м’яч в “будиночок” Іво Юкічу. Гра вирівнялась, і Міхал Белей міг робити рахунок 2:0, але не зреагував, коли воротар хорватів упустив м’яч прямо перед ним. І тут у футзалі спрацювало футбольне правило. Даріо Маріновіч запустив “парашут” з кутового, і Єловчіч в дотик забив м’яч у сітку.

Наприкінці тайму хорвати вийшли вперед – Тіхомір Новак і Маріновіч на швидкості розкидали всю оборону чехів, і останній спокійно катнув м’яч у порожню площину. На радощах численні вболівальники “картатих” влаштували перекличку між секторами.

Одразу після перерви рахунок знову став рівним. Юкіч допустив непрощенну помилку, незграбно пропустивши м’яч у ближній кут після удару Романа Мареша. Це непорозуміння залишилося в минулому, і команди продовжили радувати глядачів неймовірно захоплюючою грою. Спочатку Маріновіч обіграв чеського воротаря, якого на лінії підстрахував Міхал Сейдлер, а потім підопічні Томаша Нойманна вийшли вперед. Захисники не угледіли за Міхалом Белеєм.

Цей удар помітно похитнув позиції хорватів, які ще довго не могли прийти в себе. Помічник їх головного тренера намагався докричатися до гравців, показуючи рукою в бік табло. Його почули, і біля воріт Герчака знову стало жарко. Градус боротьби зростав, і на 25-й хвилині Новак, уклавши опікуна на паркет, пробив у штангу. І тут же чех Сейдлер не реалізував 10-метровий.

Хорвати зняли воротаря. Чотири хвилини це не давало результату, після чого п’ятий польовий гравець Цапар повторив пройдене в матчі з Іспанією та зробив рахунок 3:3, підкарауливши м’яч біля лівої штанги.

Голи: Єловчіч (14), Маріновіч (16), Цапар (39) – Новотни (9), Р.Мареш (21), Белей (24)

СЛОВЕНІЯ – АЗЕРБАЙДЖАН – 6:7
Не минуло й півхвилини, як рахунок у матчі був відкритий. Це Амадеу не залишив жодного шансу Даміру Пушкару гарматним пострілом здалеку, забивши найшвидший гол на ЄВРО-2014. Вболівальники ледве встигли сісти назад на свої місця, як становище команд стало рівним. Азербайджанські захисники не встежили за Гашпером Врховецом – словенці, як уже показав їх матч з Італією (3:2), виявилися зовсім не так прості.


Підопічні Андрея Добовічніка здорово пресингували, але незабаром азербайджанці прийшли в себе і освоїлися на чужій половині поля. Вони душили в зародку атаки словенців, чиї захисники, втім, намертво перекривали всі зони, і особливої небезпеки біля воріт Даміра Пушкара не виникало. Правда, на дев’ятій хвилині удар Еду ледь не вивів з ладу словенського кіпера, який скрикнув від болю і схопився за коліно.

Як і в минулому матчі, словенці атакували рідко, але влучно. На 12-й хвилині Ален Фетіч – зростом більше двох метрів – обіграв вже лежачого на паркеті воротаря, але шлях м’ячу у ворота перегородив 41-річний Біро Жаде. Словенцям сподобалося, і вони перестали засиджуватися в обороні.


У другій половині тайму команда Добовичника діяла в цілому гостріше і на 18-й хвилині вийшла вперед. Після кутового Крістьян Чуец пробив у дотик – несильно, але дуже прицільно. А за секунди до свистка на перерву залишився на самоті Врховец зробив рахунок 3:1.

Повернувшись на паркет, суперники влаштували обмін уколами, але при цьому захисники діяли краще нападників. Так було до 25-ї хвилини, коли Рафаель отримав м’яч у центрі, пройшов трохи правіше і невідпорно пробив. Словенці вже не в перший раз стрімко відповіли голом на гол, знову забивши після кутового. На цей раз відзначився Урош Крофліч.


На 28-й хвилині Аугусто дивом не влучив у порожній кут словенських воріт, і тут же азербайджанці почали випускати замість голкіпера п’ятого польового гравця в особі Еду. Врховец пройшов по центру і зробив рахунок 5:2, але тут же капітану азербайджанців Віталію Борісову вдався дальній ударом низом. Потім виправився Аугусто, забивши майже з нульового кута – 4:5.

Трохи розрядити обстановку міг Ігор Осредкар, але він влучив у штангу порожніх воріт збірної Азербайджану. Оборона словенців тріщала по швах, і їх суперник знову забив у більшості – зліва влучно пробив Феліпе. Зрівнявши рахунок, азербайджанці повернули воротаря на місце, але його пробив Фетіч – знову словенці попереду. Потім Рафаел зрівняв рахунок, а Еду, п’ятий польовий гравець команди, змусив скакати свою команду в нападі захвату – 7:6.


Голи: Врховец (2, 20, 30), Чуєц (18), Крофліч (26), Фетіч (37) – Амадеу (1), Рафаел (25, 39), Борісов (30), Аугусто (32), Феліпе (36), Еду (40).

http://www.uragan.if.ua/

Updated: 01.02.2014 — 17:58

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.