Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

«Спортлідер-3» – переможець Преміум-ліги відкритого регіонального чемпіонату Хмельницького з футзалу!

У вирішальному поєдинку за золоті медалі підопічні Артема Гласа здобули вольову перемогу над «Конферматом»

Ось і добіг до свого логічного завершення дебютний розіграш Преміум-ліги відкритого регіонального чемпіонату Хмельницького з футзалу, організованого Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Вчора були зіграні вирішальні поєдинки турніру, по завершенні яких стали відомими імена переможця та призерів змагань. Про все це далі у нашому огляді.

«Агрон-Королівський смак» – «Спортлідер-2» – 4:3 (3:0)

Арбітри: В. Папірович, Жмурко

Голи: Пліс (1, 21, 51), Цінчик (6) – Романюк (35), Токарчук (37), Малишевський (53)

«Агрон-Королівський смак»: Бритковський, Протаковський, Паперовський, Костів, Беркита, Пліс, Карпа, Данилюк, Цінчик, Юрчак

«Спортлідер-2»: Тимощук, Стаднік, Малишевський, Давидний, Романюк, Ситнік, Жаріков, Токарчук, Соколюк, Нік

Попередження: Костів (46)

Першими на майданчик вийшли «Агрон-Королівський смак» та «Спортлідер-2», які у очному двобої повинні були визначити долю бронзових нагород турніру.

Вже перша осмислена атака завершилася взяттям воріт. Це Пліс відгукнувся на націлену передачу у виконанні Паперовського, і потужним ударом з гострого кута в праву «шістку» не залишив Тимощуку жодних шансів – 1:0. Не встигли «лідери» як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Подвоїв перевагу тернополян Цінчик, який невідпорно пробив в дальній кут після розіграшу кутового – 2:0. Підопічні Романа Шевчука не знітилися, змогли перехопити ініціативу, і розпочали створювати один за одним небезпечні моменти біля воріт номінальних господарів. Змінювати цифри на табло міг Токарчук, який потужним ударом цілив у праву «шістку», однак Бритковському в неймовірному стрибку вдалося ліквідувати загрозу. Стовідсоткову нагоду відзначитись мав Жаріков, проте не зміг переграти в ближньому бою голкіпера тернополян. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Костів чудовою передачею вивів на ударну позицію Пліса, і той зусиль партнера не змарнував, невідпорно пробивши під поперечину із середньої дистанції – 3:0.

Вже з перших секунд другої половини підопічні Романа Шевчука кинулися змінювати хід подій на майданчику, розпочавши діяти в п’ять польових. Скорочувати розрив у рахунку повинен був Жаріков, проте відверто вибачив суперника, не зумівши з кількох метрів вразити фактично порожні ворота після зразкового прострілу Романюка на дальню стійку. «Лідери» не зупинялися на досягнутому, і невдовзі змогли матеріалізувати свою ігрову перевагу у забитий м’яч. Відзначився активний Романюк, який блискуче пробив у праву «шістку» після скидки Токарчука – 3:1. Не встигли тернополяни як слід оговтатися, як знову були змушені розводити з центру майданчика. Всюдисущий Романюк чудово відпасував у центр карного, де Токарчук прицільним ударом в праву «дев’ятку» не залишив жодних шансів Бритковському – 3:2. Небезпечними ударами обмінялися Давидний та Юрчак, проте на висоті виявилися голкіпери обох команд. «Спортлідер-2» продовжував домінувати, і зрівнювати цифри на табло повинен був Жаріков, однак не зміг з кількох метрів вразити фактично порожні ворота. Відповідь тернополян, які в ті хвилини переважно діяли другим номером, довго не змусила на себе очікувати. Це Пліс сповна скористався помилкою «лідерів» при розіграші зайвого, і точним ударом по незахищених ворота закріпив перевагу своєї команди – 4:2. Підопічні Романа Шевчука додали у швидкості, і в наступній атаці відставання до мінімуму скоротив Малишевський, який точним ударом замкнув націлений простріл на дальню стійку у виконанні Ситніка – 4:3. В останні хвилини обидві команди мали вдосталь нагод для того, аби змінити цифри на табло, проте підсумковий рахунок залишився незмінним – 4:3 на користь «Агрону-Королівського смаку», який зрівнює рахунок у серії за бронзові нагороди турніру. Зважаючи на фактично рівні сили команд, по завершенні матчу організатори прийняли справедливе рішення – нагородити бронзовими медалями обидва колективи.

«Спортлідер-3» – «Конфермат» – 5:3 (2:1)

Арбітри: Жмурко, В. Папірович

Голи: Рибчинський (6), Глас (20), Шеремета (35), Атаманюк (36), Власович (47) – Атласюк (25), Ціх (29), Дубчак (31)

«Спортлідер-3»: Алексейчук, Болістовський, Атаманюк, Власович, Глас, Рибчинський, Філь, Шеремета

«Конфермат»: Чиж, Черепанський, Кандзьолка, Атласюк, Дубчак, Шум, Курило, Ціх, Гвіанідзе, Сендель

Долю золотих медалей у очному протиборстві вирішували «Спортлідер-3» та «Конфермат». Забігаючи наперед відзначу, що команди подарували багаточисленній глядацькій публіці неймовірне видовище, яке тримало у напрузі до самісінької фінальної сирени, і без перебільшення стало окрасою всього турніру.

Активніше гру розпочали гості, які і створили перший небезпечний момент у зустрічі. Забивати міг Гвіанідзе, який потужно пробивав під поперечину з гострого кута, однак вище всяких похвал у рамці воріт Алексейчук. «Конферматівці» не зупинялися на досягнутому, і в наступній атаці відкривати Ціх, який потужним пострілом зі штрафного цілив у правий верхній кут, проте вкотре чудеса воротарської майстерності продемонстрував страж воріт «лідерів», в неймовірному стрибку парирувавши «мертвий» м’яч після вбивчого удару нападника господарів. Відповідь «Спортлідера-3» не змусила на себе довго очікувати. Після небезпечного удару Гласа з гострого кута Чижу вдалося врятувати свою команду, однак першим на добиванні виявився Рибчинський, який з кількох метрів переправив сферу у сітку і відкрив рахунок у зустрічі – 1:0. Впродовж наступної хвилини небезпечними ударами обмінялися Шеремета та Курило, проте вище всяких похвал діяли голкіпери обох команд. «Лідери» продовжували діяти першим номером, і невдовзі перевагу своєї команди подвоїв Глас, який точним ударом в праву «шістку» із-за меж карного майданчика не залишив голкіперу жодних шансів – 2:0. Підопічні Володимира Лазарчука не опустили руки, і вже в наступній атаці змогли скоротити розрив до мінімуму. Гол-красень записав у свій актив Атласюк, який відгукнувся на чудову навісну передачу Ціха при розіграші кутового, і гарматним ударом зльоту вколотив сферу у лівий нижній кут – 2:1. На куражі гості могли і зрівняти рахунок, однак на щастя для «Спортлідера-3» сфера після прицільного удару Атласюка влучила у стійку.

Другий тайм видався не менш видовищним. З перших хвилин «конферматівці» заволоділи ініціативою, і невдовзі змогли втілити свою ігрову перевагу у забитий м’яч. Атласюк розкішною передачею вивів на ударну позицію Ціха, і той зусиль партнера не змарнував, холоднокровно пробивши у дальній кут із середньої дистанції – 2:2. Гості не знітилися, і вже в наступній атаці виводити свою команду вперед у рахунку міг Глас, який потужно пробивав у ліву «шістку» із-за меж карного майданчику, проте вище всяких похвал зіграв у рамці воріт Черепанський, в карколомному стрибку парирувавши «мертвий» м’яч після гарматного пострілу граючого тренера «лідерів». Відповідь «Конфермату» не забарилася. Виручив свою команду Алексейчук, зреагувавши на удар впритул у виконанні Сенделя, однак першим на добиванні виявився Дубчак, і холоднокровним ударом в ліву «дев’ятку» вивів гостей вперед у рахунку – 2:3. Віддамо належне гравцям «Спортлідера-3», які не знітилися, і вже дуже швидко змогли відновити паритет. Відзначився Шеремета, який чудово зіграв на добиванні після удару Гласа, і холоднокровно з кількох метрів переправив сферу у сітку – 3:3. Забитий м’яч додав неабиякої впевненості господарям, і невдовзі шальки терезів на користь «лідерів» схилив Атаманюк, який блискучим пострілом майже з центру майданчика знайшов шпарину поміж ніг Черепанського – 4:3. «Конферматівці» не здалися, і вже через декілька хвилин зрівнювати цифри на табло міг Атласюк, який потужним ударом цілив під поперечину, однак рятівником господарів в цьому епізоді виявився Шеремета, який в останній момент у самовідданому стилі головою вибив м’яч з лінії порожніх воріт. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Це Власович відгукнувся на зразкову передачу Гласа на дальню стійку, і точним ударом в праву «шістку» встановив підсумковий рахунок у матчі – 5:3 на користь «Спортлідера-3», який стає переможцем дебютного розіграшу Преміум-ліги відкритого регіонального чемпіонату Хмельницького з футзалу, і отримує право захищати честь Хмельниччини у всеукраїнському фіналі АФЛУ, який пройде з 28-ого по 30-е березня у Одесі!

Після того, коли пил баталій на майданчику згас, відбулася яскрава церемонія нагородження, в ході якої було нагороджено переможців та призерів змагань, а також кращих у індивідуальних номінаціях:

«Кращий бомбардир»: Олексій Сендель («Конфермат»)

«Кращий нападник»: Артем Романюк («Спортлідер-2»)

«Кращий воротар»: Сергій Алексейчук («Спортлідер-3»)

«Кращий універсальний гравець»: Віталій Паперовський («Агрон-Королівський смак»)

«Кращий гравець»: Валерій Власович («Спортлідер-3»)

На цій мажорній ноті і завершилися наші змагання. Однак довго сумувати гравцям, тренерам та вболівальникам не доведеться – вже сьогодні стартує дебютний розіграшу Преміум-ліги відкритого регіонального Кубку Хмельницького з футзалу! У грі-відкритті зійдуться «ЕкоАльт-Адрія» та «Фаворит», а в ще одному поєдинку силами поміряються «ЕкоАльт» та «Політехнік». Початок матчів в спорткомплексі УМВС – о 18:20. Запрошуємо усіх прийти та стати свідками цікавого футзального дійства!

А на завершення – фотоогляд заключних матчів те церемонії нагородження переможців та призерів Преміум-ліги відкритого регіонального чемпіонату Хмельницького з футзалу :

Updated: 24.03.2014 — 13:09

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.