Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Кубок Преміум-ліги: «Спортлідер-3» виходить у чвертьфінал

Підопічні Артема Гласа здобули драматичну перемогу у повторній грі 1/8 фіналу проти «Спортлідера-2»

Входить у свою вирішальну стадію дебютний розіграш Преміум-ліги відкритого регіонального Кубку Хмельницького з футзалу, організованого Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Вчора відбувся вирішальний матч 1/8 фіналу, в якому силами помірялися «Спортлідер-3» та «Спортлідер-2». Забігаючи наперед відзначу, що обидві команди подарували багаточисленним вболівальникам справжнє видовище, а інтрига тримала у напрузі усіх присутніх до самісінького фінального свистка. Про все це далі у нашому огляді.

«Спортлідер-3» — «Спортлідер-2» — 1:2 (1:1) пен. 4:2

Арбітри: Бондарь, В. Папірович

Голи: Шеремета (2) – Хамдамов (16), Давидний (39)

«Спортлідер-3»: Чорнобай, Болістовський, Глас, Розпаченюк, Філь, Шеремета, Подлюк, Рибчинський, Власович, Атаманюк

«Спортлідер-2»: Тимощук, Стаднік, Ситнік, Мартинюк, Романюк, Давидний, Хамдамов, Малишевський, Жаріков, Токарчук, Соколюк, Гранатюк

Попередження: Шеремета (33), Чорнобай (49) – Малишевський (9)

Серія пенальті: Розпаченюк – 1:0, Романюк – 1:1, Глас – 2:1, Давидний (воротар) – 2:1, Шеремета – 3:1, Мартинюк – 3:2, Рибчинський – 4:2, Ситнік (воротар) – 4:2

Активніше гру розпочали номінальні господарі. Відкривати рахунок міг Атаманюк, який блискуче пробивав в праву «шістку» із-за меж карного майданчика, однак Тимощуку в неймовірному стрибку вдалося ліквідувати загрозу. Підопічні Артема Гласа продовжували володіти ініціативою, і невдовзі змогли матеріалізувати свою ігрову перевагу у забитий м’яч. Активний Атаманюк розкішною передачею вивів на ударну позицію Шеремету, і той зусиль партнера не змарнував, невідпорно пробивши під поперечину – 1:0. Номінальні гості не знітилися, і вже в наступній атаці зрівнювати цифри на табло міг Ситнік, який блискучим ударом з гострого кута цілив у лівий верхній кут, проте Чорнобай в цьому епізоді зіграв вище всяких похвал, врятувавши свою команду від очевидного голу. Підопічні Романа Шевчука не зупянилися на досягнутому, і через декілька хвилин забивати повинен був Давидний, однак не зміг в ближньому бою переграти голкіпера господарів. Відповідь «Спортлідера-3» не змусила на себе довго очікувати. Подвоювати перевагу своєї команди міг Глас, який ударом впритул замикав розкішний простріл на дальню стійку у виконанні Власовича, проте вище всяких похвал зіграв Тимощук, який в неймовірному стрибку парирував фактично «мертвий» м’яч. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Відзначився Хамдамов, який блискучим пострілом в праву «шістку» із-за меж карного майданчику не залишив голкіперу жодних шансів – 1:1. Під завісу тайму небезпечними ударами обмінялися Глас та Романюк, однак на висоті були воротарі обох команд.

Друга половина матчу була не менш цікавою. З перших секунд підопічні Романа Шевчука заволоділи ініціативою, і вже дуже швидко змогли її втілити у забитий м’яч. Відзначився Давидний, який холоднокровним ударом поміж ніг Чорнобаю замкнув розкішну передачу Жарікова у центр карного майданчику при розіграші штрафного удару – 1:2. В наступній атаці закріплювати перевагу «Спортлідера-2» міг Ситнік, однак відверто вибачив суперника, не зумівши вразити фактично порожні ворота після зразкового прострілу на дальню стійку у виконанні Мартинюка. Майже відразу ледь не спрацювало відоме футбольне правило, проте вище всяких похвал зіграв у рамці Тимощук, який в неймовірному стрибку парирував вбивчий удар впритул у виконанні Гласа. Змушений був голкіпер гостей демонструвати свою високу воротарську майстерність і в наступному епізоді, коли зумів зреагувати на гарматний постріл Розпаченюка у правий верхній кут. Небезпечними ударами обмінялися Атаманюк та Давидний, однак на висоті були голкіпери обох команд. Господарі в надії врятуватися від поразки перейшли на гру в п’ять польових гравців, і під завісу матчу нічию для своєї команди міг здобути Глас, який блискучим ударом з-за меж карного майданчика цілив у правий нижній кут, проте знову чудеса воротарської майстерності продемонстрував Тимощук, парирувавши «мертвий» м’яч після вбивчого пострілу нападника «Спортлідера-3». У підсумку – мінімальна перемога «Спортлідера-2», яка зрівнює рахунок за сумою двох матчів, і це означало, що згідно регламенту змагань володар чвертьфінальної путівки визначатиметься у серії післяматчевих пенальті.

В післяматчевій «лотореї» блискуче себе проявив Чорнобай, який парирував два удари «з позначки» у виконанні Давидного та Ситника. Натомість, підопічні Артема Гласа усі свої спроби реалізували, і в підсумку здобули заслужену перемогу, а з нею – і у путівку у чвертьфінал змагань, в якому поміряються силами із «Фаворитом».

А на завершення — фотоогляд звітного поєдинку:

Updated: 03.04.2014 — 10:11

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.